Planujem kupit nejaky pouzity notebook a dost vaham ake CPU zobrat. Ake CPU podla vas staci na to aby rozbehlo WinXP + nejaky office, autocad...
Printable View
Planujem kupit nejaky pouzity notebook a dost vaham ake CPU zobrat. Ake CPU podla vas staci na to aby rozbehlo WinXP + nejaky office, autocad...
Pentium 100 a vyssie :roll: alias na blbu otazku je vzdy blba odpoved
Pro nejakou solidni praci aspon 450Mhz a 256RAM...
Tak to bych tě chtěl vidět s P 100 rozjet WinXP...Citace:
Původně odeslal MadCap
Pokud budeš mít aspoň těch 600Mhz a 256RAM tak to půjde přežít :)
A do kolika Kč (SKK) se potřebuješ vejít? Řeším momentálně něco podobnýho...Citace:
Původně odeslal Sherpa
EDIT : Jinak AutoCAD běží na lecčems, OpenOffice je už na pomalejších strojích pěkně línej, takže jako "minimum pro přežití" bych skutečně viděl tak těch 600-700 MHz a 256 MB RAM...
V pohode staci i slabsi cpu, zaklad je dostatek ram a nejaky rychlejsi disk. WXP SP2 na PII 350MHz a 512RAM je dostatecne svizne.Citace:
Původně odeslal JaMeM
A i na práci v nějakých aplikacích, nebo jen na spuštění OS a koukání na plochu?Citace:
Původně odeslal Anduril
:D
ExcelXp s natazenou vzdalenou tabulkou, Visual FoxPro, MS UtloukXP a nejake vzdalene plochy :) Proste pracovni masina..Citace:
Původně odeslal D_a_v_i_d
Na filmy to samo moc neni:)
Hmmm... To by mi možná taky stačilo... Dík za tip.
O procesor takmer vobec nejde - M$ software je v tomto lepsi ako mnohe ine, windoze su zavisle hlavne na velkosti RAM a rychlosti disku. Na P100, 128MB RAM a 7200RPM HDD som skusal Win2K a islo to dost rychlo.
chcel by som kupit nieco ako:
http://www.ktronic.cz/repas.html (Intel Celeron 400 MHz, 192 MB RAM, 4.8 GB HDD, 12.1" LCD, CD-ROM)
http://www.deviceglobal.com/start.as...ependent=false (PII 400 MHz, 256 MB RAM, 6 GB HDD, 13.3 LCD3)
http://www.levnenotebooky.com/index....detail&id=1368
myslite ze by to mholo stihat win xp + autocad?
No pokud ten AutoCAD nebude zrovna na 3D práci a nebude to 2006ka, tak to imho stačí, ale moc komfortní to nebude.
Tak to je celkom fajn. 3D v acade nerobim (na to su lepsie programy) takze asi zoberiem nieco z tych hore a dokupim RAMku
A disk vymenit za 5400RPM.
Když vidím to dokupování RAM, výměnu disků za rychlejší etc., tak být tebou si hlavně zjistím situaci na trhu, udělám si kalkulaci, abych viděl, jestli se mi náhodou cena "finální podoby" po všech změnách nedostane někam k lepšímu repas notebooku, než je tenhle po úpravách :wink:
No disk mam 40GB 5400rpm takze to bude v pohode... Planujem dokupit len RAM a asi aj novu baterku
2,5"? Já jen tak pro jistotu :wink:Citace:
Původně odeslal Sherpa
Lol :). Jinak bych zkusil přemluvit rodiče o nějakej cash navíc nebo jít na brigádu, protože za trochu víc tady na foru imho seženeš něco lepšího :).Citace:
Původně odeslal D_a_v_i_d
No hele, si nedělej srandu... :) Tuhle mi jeden známej ve vší vážnosti říkal, že až si koupí notebook, tak "tu stošedesátku, co má v desktopu, si asi dá do ntb a tu osmdesátku co bude v ntb si dá do normálního PC" :D Nic proti tazateli, ale říkám, čistě pro jistotu :D
Šak já nic neříkám ;). (Imho by se to mělo přesunout do vtipů :)). A co ty víš, třeba tam bude mít klasickej disk v boxu :).
Disk je samozrejme 2,5" len mam obavy aby nebol prilis vysoky. Lebo v tych malych notebookoch sa pouzivaju vselijake...
2Perfect: co take sa da zohnat na fore? Ja som tu este inzerat na 12" notas nevidel
No za 12k,- jsem tu onehdá tuším viděl něco solidního. A proč 12"? Si založ v bazaru thread a uvidíš.
Na notebooky kolem 12 k Kč tu byly v poslední době co si pamatuju inzeráty 2 nebo tři, jeden z nich tuším dával Wohmatak a další si nepamatuju :)Citace:
Původně odeslal Sherpa
Nikdo neříká, že tu je notebooků kolem 10-12000 hafec, ale zase že by úplně nebyly, to nee :D
Bejt tebou, tak si chvíli počkám a pořádně si zmapuju terén a nabídky, rozhodím sítě... Kupovat si ntb, u kterýho budu polovinu "střev" měnit nebo dodělávat mi přijde trochu zbytečný, a opravdu se většinou už investovanou částkou dostaneš do jiné kategorie :wink:
Být tebou, tak si vezmu ten tvůj teď "vybraný" notebook, přihodím tak 1000 Kč plus ceny upgradů co jsi chtěl provést (v nějaké reálné cen. relaci) a tuhle částku si pak dám jako maximálku za již dále neupravovaný notebook... A uvidíš, co seženeš... V nejhorším se vždycky můžeš vrátit k původní myšlence a lacinejší ntb přetvořit k obrazu svému :D
Bateriu a disk treba menit skoro vzdy - bateria byva uz zla, disk zase pomaly. A pamate je v notebookoch vzdy malo.
http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=43475
Slušná nabídka za ty prachy