Ostala mi z mobilu stara Li-Ion bateria - funguje, akurat ma uz zvyseny vnutorny odpor. Tak rozmyslam, ze by som ju pouzil na napajanie niecoho, co ma mensi odber. Napadla ma zatial baterka. Nejake dalsie napady?
Printable View
Ostala mi z mobilu stara Li-Ion bateria - funguje, akurat ma uz zvyseny vnutorny odpor. Tak rozmyslam, ze by som ju pouzil na napajanie niecoho, co ma mensi odber. Napadla ma zatial baterka. Nejake dalsie napady?
Ty nevíš roupama coby!:-)
Mohla by se z toho udělat čelovka. Když vezmeš supersvítivou LEDku s reflektorem a k tomu tuhle baterku tak z tebe bude speleolog.
Taky sem použil starou baterku z Nokie na svícení, krabička z cuprextitu, 4 diody, na jedno nabití ji už mám asi půl roku.
Asi jako toto:
http://flashlightsunlimited.com/ergo.htm
ale nemám to řízený čipem.
Vyzera to zaujimavo - nieco take mozno spravim :-) Bateriu mozem nabijat v stojane na mobil (da sa tam nabijat bud cely mobil alebo aj samotna bateria). Uz som hladal nejaky rozumne maly plastovy obal, kam by to voslo, ale doma som zatial nic nenasiel.
No ja jsem si tu baterku nalepil na vnitrni stranu masky na maskarni a misto oci vlepil 2 cervene megaledky, opatreno vypinacem ;-)
No tak som si spravil baterku - kupil som poriadnu LEDku - Luxeon Star. Svieti to brutalne ;D Ma to vraj 45lm pri 350mA - ale zapojil som to tam len cez odpor, takze tam ide nieco nad 200mA.
No treba trosku pyromanie? Lithium reaguje prima s H2O :D , ale prosim delat nekde kde nejsou lidi a je misto kam muzou plyny. Kameru bych postavil tak 50m daleko at se pobavi i ostatni.Citace:
Původně odeslal Rainbow
Baterku pouzijes sem tam, zkuz to modifikovat na kolo jestli jezdis.
Dobry napad. Sice svetlo mam, ale je na 4 AA bateria a velmi to nesvieti - ale asi vydrzi dlhsie ako tato baterka. Bateria mohla mat tak 600mAh (nikde to na nej nie je napisane), ked ta LEDka zerie 200mA, tak teoreticky 3 hodinky - ale skor menej.
k te reakci Lithia s vodu, tak vzniká myslím jen hydroxid a v tech baterkach myslim zadny lithium neni
a proc by se pak jmenovala lithium-iontCitace:
Původně odeslal STANIK#007
Ja mam spravene predne svetlo na bajk. Dve 12000 mCd biele diody a vydrzi to celkom dlho pretoze to zere ani nie 100mA cez 5 ohmovy odpor. A to mam este NiMh bateriu myslim.
právě že tam neni lihium ale jen IONTY !!! snadCitace:
Původně odeslal Strby
Vypadá to, že hwsoft si to nevymyslel :eek:.Citace:
Lithium iontové články
Také nepatří mezi právě levné, jsou podstatně dražší, než ostatní varianty nabíjecích článků. Další zádrhel je v jejich složení; neobsahují sice žádné toxické materiály, ale jsou poměrně náchylné k explozi - a to vinou korze, pokud jsou vystaveny vlhkosti (nezapomeňte se přesvědčit, zda vaše pojistka na mobilní telefon je platná i pro případ exploze, nemyslím to jako žert!).
a takto dajaka bios baterka alebo ako nahrada bateriek v bezdratovek krise ?
Ak ste videli (na ZS alebo SS), co robi sodik, ked sa hodi do vody, tak litium robi nieco podobne, akurat je reakcia "trochu" silnejsia - a reaguje to aj s vlhkostou vo vzduchu.
počkej, to jako když mám Li-Ion baterii třeba ze starý 3310, tak ji hodím do kýble s vodou a budu se moc koukat na divadýlko, nebo musím první prorazit obal? Mám těch baterií víc, tak bych to fakt chtěl udělat. Mám i kameru, tak bych vám sem hodil link na video kdyby to vyšlo:D
Jo musis porusit obal, aby voda mohla reagovat. Vznika pomerne hodne tepla, takze pokud fakt nevis co delas tak to nedelej. Nasledky by to mohlo mit jako primy naraz hlavou do zdi.Citace:
Původně odeslal Boboco
Takže vzít půhlednou sklenici a jít radši hodně daleko, co?;)Citace:
Původně odeslal hwsoft
Nemusíš, my ještě na gymplu takhle ,,pálili" sodík i draslík ve zkumavce v kleštičkáchCitace:
Původně odeslal Boboco
EDIT
no i když ono to lithium bude reaktivnější 8-)
No litium ti asi buchne uz ked sa dostane na vzduch...
Lithium zacne na vzduchu horet :)
ale co delal ve vode, to sem nezkousel, ale kdyz na vzduchu acne horet, tak voda bude brutal
btw tydle alkalicky kovy advaly do vody v poradu Koumaci
no nevim, ale ja sem jen tak ze zvedavosti prodrel o hranu cihly baterku co jsem nasel na chodniku a nic se nekonalo. Byla to ale asi LiPol. Jedine co se delo bylo ze kdyz jsem ji pak ohnul tak se k sobe dostaly prodrene vrstvy medi, prokladane asi tim sajrajtem LiPol, trosku to jiskrilo a baterka se zahrala. To bylo vse. Baterka tam zustala v takovem stavu jak sem ji tam nechal i po desti.
tak taky Li-Pol :roll: to je trochu dost jina technologie a toho Lithia ve forme, ktera je reaktivni tam zrovna moc neni ;)
proto se taky Li0Pol baterky davaj jenom do pevnyho igelitovyho obalu a ne do ocelovy pixly