Posunování obrazu u 22" CRT
Koupil jsem si iiyamu 22" CRT a mám následující problém. Při prvním zapnutí jsem si nastavil pěkně obraz aby seděla šířka výška rohy atd. Běhalo to 12 hodin v klídku. Pak sem šel spát a druhý den sem ho zapnul a obraz byl o 1cm bokem, tak si říkám že je to asi tím že je monitor studenej tak že počkám. Asi po hodině se obraz nevracel tak sem ho nastavil znovu aby všechno sedělo. Dnes se ale situace zase opakovala a obraz byl zase mírně posunutý. Nevíte co s tím?? ono každej den to vystřeďovat mě moc nebaví
Re: Posunování obrazu u 22" CRT
Pravdepodobne porucha monitora, neukladá nastavenia. Pokial je to nový monitor, tak to reklamuj.
Ďalšia vec ktorá ma napadá, že každý deň spúšťaš komp s iným rozlíšním obrazovky a s inou frekveniou obnovania obrazu. V tomto prípade je potrebné nastaviť obrazovku vždy zvlášť, ale je dosť nepravdepodobné, že by si mal tento problém.
Mam tenhle monas a nastaveni uklada celkem dobre. Po zapnuti studenyho monitoru samozrejme jsou videt mensi rozdily, ale obvykle se to upravi (zahreje) driv nez si toho staci clovek vsimnout. Rozdil byva odhadem tak do 3mm.
moje Iiyama Vision Master Pro 454 dělá něco podobnýho, někdy po startu mi šusne vobraz na nějakou stranu věčinou tak 3-4 mm nějak už sem se s tim smířil , dělala to vod začítku , ale dělá to tak hodně lidem co sem tak projížděl i jiná fora
Není to jen problém ovladačů? Něco podobného mi dělal Hyundai. Ustřeloval obraz o cca 5 cm doprava. Nastavení na monitoru nepomáhalo, s každým restartem nebo jen změnou rozlišení nějakou aplikací a následným návratem do rozlišení OS to opět ustřelilo. Pomohlo srovnání pozice v ovladačích. Od té doby pohoda i po reinstalaci nové verze ovladačů.
Toto sa mi stavalo na 15"CRT TVM As5s.Bolo to asi rusenim,pretoze ked som ho predal kamosovi,u neho to uz nikdy neurobilo,u mna kazde zapnutie/vypnutie sa obraz posunul aj o 1cm,zahriatie nepomohlo,musel som to posunut rucne.PC som dovtedy vymenil 3x,cize grafikou ani nicim inym to byt nemohlo.Monitor ide doteraz,predal som ho pred rokom a pol,doteraz to uz neurobil.Kabel tam bol napevno
Už se to vyřešilo. Monitor byl novej takže asi chvílu trvalo než si "sednul" teď je to posunuté asi tak 2 minuty po startu a pak jak se zahřeje tak se to zpraví. Díky za rady.