Vyvedenie klaves z klavesnice
Chcel by som si k hre urobit externy ovladaci pult a vyuzit nato normalnu klavesnicu. Ak sa nemylim, klavesnica funguje na tom principe, ze klavesy lezia na dvoch roznych vetvach, pricom uzavretim el. obvodu medzi 2 konkretnymi vetvami je klavesa presne identifikovana.
Ak by som teda z kontaktov na plosaku, na ktore dosadaju folie s vodivymi drahami vyviedol von vodice, ich spravnym pripojenim na spinace by som mal dostat rovnake stisky klaves.
Otazky:
- Je to spravne / realizovatelne riesenie?
- Ake riziko podstupujem, ak by som napr. pri pajkovani vodivo spojil viac drah, eventualne drahy, ktore nic nekoduju (lezia na tej istej membrane)? Moze sa poskodit nieco v pocitaci, v klavesnici?
Re: Vyvedenie klaves z klavesnice
Nepouzivaj membranovu klavesnicu, ale zozen si taku, ktora ma normalny plosak a spinace. Tym odpadne problem s pripajanim drotov na tu foliu.
Co sa tyka povodneho zameru: Neplanoval som letovat vodice na membranu, ale na plosak, na ktory dosadaju vetvy z membrany.
K tebe popisovanej klavesnici: Robia sa vobec este take? To by ale znamenalo letovat kazdy spinac, ktory chcem vyviest do spinaca povodnej klavesnice?
Este 2 technicke:
1. Bolo by nejako mozne vyrobit stisk 2 klaves (teda napr. Shift + klavesa)? Teoreticky by to islo urobit 2-polovym spinacom, lenze to by ho asi bolo potrebne rozobrat a upravit tak, aby jeden kontakt zopol skor, nez druhy.
2. max. kolko spojov ("preruseni") moze byt na vetve, aby to cele spolahlivo fungovalo?
Mam na mysli, ze idealny pripad by boli vodice vedene priamo do spinaca. Ale to by bola nerozoberatelna splet kablov, takze rozumnejsie sa javi urobit nejaky plosak, ktory bude zhromazdovat jednotlive vetvy zo spinacov a z neho viest kabel zakonceny samcekom a ten zapojit do samicky vyvedenej z klavesnice.
Je mi jasne, ze cim menej tym lepsie, ale kolko takychto pajkovanych a nepajkovanych spojeni je to schopne udrzat?
Citace:
Původně odeslal mungo
Chcel by som si k hre urobit externy ovladaci pult a vyuzit nato normalnu klavesnicu. Ak sa nemylim, klavesnica funguje na tom principe, ze klavesy lezia na dvoch roznych vetvach, pricom uzavretim el. obvodu medzi 2 konkretnymi vetvami je klavesa presne identifikovana.
Ak by som teda z kontaktov na plosaku, na ktore dosadaju folie s vodivymi drahami vyviedol von vodice, ich spravnym pripojenim na spinace by som mal dostat rovnake stisky klaves.
Otazky:
- Je to spravne / realizovatelne riesenie?
- Ake riziko podstupujem, ak by som napr. pri pajkovani vodivo spojil viac drah, eventualne drahy, ktore nic nekoduju (lezia na tej istej membrane)? Moze sa poskodit nieco v pocitaci, v klavesnici?
pohoda , mal som takto upravenu nejaku Chicony klavesnicu - vyvedena klavesa ESC a prepojena s prirobenym mikrospinacom na Genius mouse :) kvoli AutoCAD-u