Zdravim, jsem pripojen na svut routr pres SSH a nemuzu spustit zadnej perl skript. Napise mi to permission denied. Bude to v nastaveni ssh nebo prav usera? Dik
Printable View
Zdravim, jsem pripojen na svut routr pres SSH a nemuzu spustit zadnej perl skript. Napise mi to permission denied. Bude to v nastaveni ssh nebo prav usera? Dik
mozna v pravech na perl interpreter ?
pripadneKód:ls -al `which perl`
Kód:ls -al <cesta_k_perl_scriptu>
moc tomu nerozumim, ale prikaz ls -al /bin/skript.pl vypise:
-rw-r--r-- 1 root root 15 2001-12-26 04:26 /bin/skript.pl
takze to chce asi roota, ale jako root bych tam mel byt prihlasen.
Pouzivam tunelier jako ssh klienta a pripojuju se pod roota. Kdyz dam ale v konzoli(uz jsem pripojeny pres klienta) login a chci se nalogovat jako root tak to vypis login incorrect. Ale kdyz dam jakyho koli jinyho usera tak to jde. Ete by byla moznost vytvorit usera s pravy roota(esi to jde), ale nevim jak nastavit prava pro usera, vim ze se pridava pres adduser.
Dik za rady
ten prvni jsi mi neposlal ale v prvni rade bych zkusil. ale nevim jak presne to poustis.
Kód:chmod a+X /bin/skript.pl
Tak todle jsem spustil a nic to nevypsalo, pokud to melo zmenit prava (-rw-r--r--) tak to se nezmenilo.Citace:
Původně odeslal Fox!MURDER
U toho prvniho prikazu jak jsi mi posilal, tak to which perl je v apostrofech a mam tam napsat co? jmeno skriptu nebo which perl, ani jedno mi nefungovalo, napsalo:
ls: invalid option -- *
Try "ls --help" for more information
kde * je znak noty...
Jinak spoustim to tak ze napisu v konzoli:
skript.pl
a dam enter.
Edit: tak jsem zmenil atribut execute pres SFTP a uz to v poho beha. Dik :)
aha melo to bejt chmod a+x ... no nic ....
a to `which perl` je v obracenejch apostrofech ... na anglicky klavesce se pisou stejnou klavesou jako tilda.