Instalace Raptor 74 Gb :PROBLEM
Dobry vecer vsem.
Dostal sem novyho raptora a zkousim ho instalovat. Nejdriv sem zkusil Norton Ghost ,zkopiroval sem soucasnej systemovej disk na raptora a zkusil to z nej rozjet ,ale pri startu mi to pise Chyba pri nacitani operacniho systemu. Tak sem zkusil nainstalovat novou instalaci a po tom co probehne prvni restart pc a instalace ma pokracovat tak mi to hodi tu samou hlasku:-((
Cim to muze byt???
Edit: deska A8N-E
Re: Instalace Raptor 74 Gb :PROBLEM
Aky operacny system instalujes? V com si vytvaral particie? Mas vytvorenu aktivnu particiu? Pomohlo by zverejnit viac informacii, skor by sme nasli riesenie, takto sa tazko radi...
Intaluju system Win xp a bohuzel tem patriciim nerozumim, ale formatoval sem to pomalim formatem.
Uisti sa ze:
* disk (particia) je nastaveny na active (to znamena ze sa z neho da bootovat, nastavit sa to da napr. v partition magic 8 )
* MBR je v poriadku (pre opravu pouzi prikaz fixmbr v recovery console)
* boot record particie je OK (pre opravu pouzi prikaz fixboot v recovery console)
boot record by mal byt OK.
Dalsia vec - ak pouzivas bootovanie viacerych win, z roznych diskov, tak skontroluj nastavenie subora boot.ini, lebo sa moze stat, ze aj ked nakoniec bootnes z raprota, v boot.ini bude stale nastavenie bootovanie zo stareho disku (v boot.ini su cesty diskom podla devices, nie C: atd. takze proste \disk0\partition0\WINDOWS je stale ten isty disk aj ked nabootujes z ineho)
Pridal jsi na zacatku instalace SATA ovladace pres klavesu F6? (Predpokladam, ze instalujes Win2k nebo XP)
Pokud by nedal ovladač SATA,tak to ten disk vůbec nenajde.Měl jsem ten samý problém,když jsem Raptora před rokem kupoval (sestava v podpisu).Původně jsem ho připojil na přídavný SATA řadič na desce a tam to blblo,tak jsem ho dal na VIA řadič a v pohodě.Od té doby jsem ale na desce několikrát vyměnil BIOS,takže už jede všude