Jakou wifi sitovku do staryho kompu (nebo USB radic)
Hledali jsme, nenasli jsme, takze se ptam, Jakou wifi-g sitovku poridit do starsiho kompu s deskou MSI BX master (i440BX) ktera ma tusim PCIrev 2.1 ? Vsechny sitovky dneska k dispozici vyzadujou PCI rev 2.2 a fora v CC jsou plny zoufalych pripevku ze se zapojenou sitovkou do desky ECS s nejakym starym duronem se komp ani nerozbehne. Pokud by nekdo doporucil kartu ktera zarucene pobezi na PCI 2.1 budu rad.
Pak me napadlo pouzit USB wifi sitovku, komp ale nema USB 2.0 porty takze jedine dokoupit USB 2.0 radic, ale slysel jsem ze i tady jsou problemy se starsima revizema PCI a radic kolikrat nejde nainstalovat nebo nedokaze rozpoznat USB zarizeni na nej pripojena.
Re: Jakou wifi sitovku do staryho kompu (nebo USB radic)
Pri tej redukcii je napisane, ze potrebuje 3.3V napajanie - to je prave to, co tie starsie dosky nemaju a preto tam nove shitove lacne karty nejdu (nemozu na tu kartu dat regulator za 5 korun...:mad: )
Ja nevim, ale ta redukce nam tu slape v nejaky starsi desce s ALi chipsetem pro Pentium MMX, a pak v jakesi sestave s PII, takze predpokladam ze na i440BX pujde taky
Zaujimave - a je to presne ona? Lebo na tej na fotke nie je ziadna elektronika - je to len (poriadne predrazena) pasivna redukcia. Predpokladam, ze tie MiniPCI karty su na 3.3V a na starsich doskach vobec nie je 3.3V vyvedene na PCI sloty.
No mela by to byt ona, je taky z i4shopu a jinou v nabidce nemaji, podle me maj bud blbej popis, nebo je fakt nahoda ze to funguje
Na tej stranke pisu,ze je urcena do PCI 2.1,ktora ale ma vyvedene 3.3V.Ma ho aj tato doska?
ja mam v nejake noname sestave kde je celeron 300MHz vyzkousenou tuto http://www.jsc-computers.cz/product_...oducts_id/9415 a slape bez problemu...co je tam za desku potazmo chipset netusim...:neutral:
Dik za diskuzi, nakonec jsem to vyresil ethernet sitovkou a dratem, nez experimentovat s wifi sitovkama na ruzny PCIrev.