superparamagnetismus u hdd a starsi hdd
NO zjistil sem ze u hdd ktery ma nad 150 gigabitu dochazi k jevu tzv. superparamagnetismu kdy dochazi ke ztrate dat.
NO ja osobne tedy nevim jak vy ale mam doma jeden hdd, ktery uz mam 5 let WD u ktereho nedochazi k superparamagnetismu ma 15gb.
POkud nekdo mate doma hdd"s ktere maji mene nez 150gigabitu cili disky majici 18gb, reknete jak dlouho vam vydrzely oproti tem hdd u kterych se objevuje superparamagnetismus.
Re: superparamagnetismus u hdd a starsi hdd
??? WTF ??? Co takhle vystřízlivět a pak zkusit napsat příspěvek tak, aby měl hlavu a patu? :evil:
tak nic no chtel jsem jen vedet kdo ma doma hardisk starsi kteremu se jev superpramagnetismus vyhnul do tech 150 gigabitu. ale jak vidim nekdo nevi ani co to je no nic mozna pomuzu tim ze se bude prechazet na technologii kolmeho zapisu.
ja se jen ptal kdo takovy hdd ma doma jeste u ktereho se ten jev neobjevuje no nic jak vidim tak je to tohle tema zbytecne asi nikdo inu
No hele, já bych se spíš zeptal, jak poznám ztrátu dat způsobenou paramagnetismem od ztráty dat způsobené jinak? Pokud jde o tvojí otázku, tak tu mám třeba už takovejch 10 (možná víc) starej 213 MB velkej disk (čili menší než 150 gb :D ) a na problémy s daty si na něm nepamatuju :) Neříkám, že je rychlej, ale funguje v pohodě... Taktéž u všech ostatních disků co jsem kdy měl, spíš odešla elektronika, pokud se už pokazily...