Cauko kamaratovi som napaloval DivX na DVD dal som k nim titulky, isli spustit, no boli dost male. Vraj sa to da urcit velkost pisma priamo v titulach mozete mi napisat ako a s akym programom? dik
Printable View
Cauko kamaratovi som napaloval DivX na DVD dal som k nim titulky, isli spustit, no boli dost male. Vraj sa to da urcit velkost pisma priamo v titulach mozete mi napisat ako a s akym programom? dik
Já když jsem dělal něco podobného, tak jsem používal DVD lab Pro, tam si můžeš při kompilaci DVD zvolit co se týče titulků leccos, druh písma, barvu, průhlednost etc., etc... Velikost samozřejmě nevyjímaje... Doufám, že tohle je teda to co jsi myslel...Citace:
Původně odeslal sofeer
EDIT: Jinak poměrně vyčerpávající článek o převodu DivX na DVD je http://www.cdr.cz/a/13281 , jako jedinou vadu bych uvedl, že zmíněný doporučený software by při koupi všeho stál tak zhruba přes sto tisíc, ale dají se sehnat buď trial verze, nebo i free alternativy, pokud to chceš dělat bez ilegálního softu :)
Viacmenej ano, ale ja davam viac filmov v DivX akurat sa pozeram na Subtitle Workshop a ten mi nejak meni íáéľščťžý na vselijake znaky. Daju sa v DVD lab pro upravovat aj titulky k divxom? Skusim ho no mam slabe pripojenie, tak kym ho stiahnem...
EDIT: ten clanok som uz davnejsie cital. Teraz ma trapi, len ako "poslovenčiť" alebo "počestiť" Subtitle Workshop - stale mi prehadzuje ľščťž na znaky :( nevies nahodou co s tym?
EDIT2: dik uz som to nasiel...
To jde přímo v subtitle workshopu, při převodu ze .sub do .srt máš možnost si zvolit kódování titulků, pokud mě paměť neklame? V DVD labu už jen necháš z hotovýho .srt souboru udělat titulkovej stream...Citace:
Původně odeslal sofeer
EDIT: Ad edit : Teď jsem hledal u sebe na disku Subtitle Workshop, přeinstalovával jsem systém, tak je asi někde "zatoulanej", ale dělám an tom :) Ale s češtinou jsem neměl problém :) Předpokládám, že vycházíš taky ze .sub souboru, je to tak?
EDIT: nesmysly - spatne sem si precetl prvni post
Settings -- Language -- Czech (Slovak)
Pak se ti titulky v tom "náhledovém" okně budou zobrazovat se správnými znaky... Ale taky mi to chvíli trvalo :)
Dik to som uz prehodil, uz len taka anketna otazka aka je podla vas "idealna" velkost tituliek. Nosim okuliare asi polky - ked pozeram film väcsinou ich mam. No nejde ani tak o mna ako o ludi s ktorymi to budem pozerat... Myslite, ze tu mozem zalozit nejake hlasovanie?
Mno to se dá asi těžko jednoznačně říct :D Každýmu vyhovuje něco jinýho, já osobně třeba nemám rád, když jsou titulky příliš velké, ruší mě to při sledování filmu... Osobně vybírám velikost tak nějak i podle fontu atd, aby titulky zabíraly většinu toho "černého pruhu" dole , ale zase nebyly přes celý.. Prostě tak akorát... Je zbytečný to místo nevyužít a luštit blešky :) A písmo bych volil tak, aby to nebyly nějaký blbě čitelný nudle...
mne je teda zase divny ze prevadite do srt ... kamos si tedka koupil dvd divx player a tam dou jenom *.sub :)
Počkej počkej, to je otázka, co děláš! DivX pracuje s titulky .sub, ovšem pokud chceš z DivXu udělat "normální" filmové DVD, tak musíš provést rekompresi, vytvořit titulkový stream atd., a třeba ten DVDlab Pro pracuje pro tenhle účel se .srt soubory... Samozřejmě, pokud máš DivX přehrávač a pouštíš ROVNOU DivX film , tak no problem... Ale mě přišlo, že tazatel se ptal na převod DivX na klasické DVD?Citace:
Původně odeslal basik
jo omlouvam se ... ja sem vas nepochopil :) ja myslel ze jde o prehravani divxu s externima titulkama na stolnim dvdplayeru
Tak asi by som sa aj ja mal ospravedlnit za metucu otazku. Ale chcel som sa dozvediet presne to co ste napisali takze ste to asi "6. zmyslom" pochopili... :)
Prvotne mi islo od zvacsenie titulkov v DivX, aby som nemal na prehravaci take male blchy (ale kamarat chcel zistit, ako sa robia DVD z divx takze topomohlo aj v tomot smere) No teraz aj ked som v subtitle workshope nastavil väcsie titulky na prehravaci mi ich to nezväcsilo mam Pioneer DV-380. Tak mi prosim poradte, co mam zvolit, aby to islo. Diki moc
Člověče, tak to fakt nevím :( Mě to vzalo normálně font i velikost, nevím, jaká obskurní nastavení tvůj přehrávač umožňuje a jestli si titulky nějak nedodělává ještě sám (což mi přijde jako kravina), nicméně mě to normálně šlo, máme nějakej prachobyčejnej Thomson za pár babek...Citace:
Původně odeslal sofeer
Len pre istotu... V nastaveniach som nastavil titulky na inu velkost fontu(24) a aj farbu nech som si isty ze sa nieco zmenilo. A ulozil som to ako MicroDVD. Mam to spravne? AK hej tak uz naozaj neviem :(
Uuuf, no já teda do detailu nevím, protože teď nemám ten DVDlab pro nainstalovanej, s tím MicroDVD jsi mě docela dostal... :( Můžeš sem hodit screen? Třeba se mi rozsvítí... Potřebuju vidět jak to vypadá, ta obrazovka při úpravě titulků, snad se mi rozsvítí? Dobrý by bylo třeba screen s vyrolovaným menu těch formátů...Citace:
Původně odeslal sofeer
http://img332.imageshack.us/img332/5089/014dc.jpg
http://img492.imageshack.us/img492/1254/0225hl.jpg
http://img492.imageshack.us/img492/2615/0336oo.jpg
pouzivam subtitle workshop dufam, ze to nevadi
Dával jsem DVD subtitle... Proč jsi dal MicroDVD?
ten jediny som poznal... ale skusim to tvoje dikCitace:
Původně odeslal D_a_v_i_d