Zachování instalace Win XP při výměně MB
Existuje nějaký program, který by mi zajistil při výměně základovky to že bych nemusel instalovat znovu Win a ponechal si stávající instalaci? Já vím že v některých případech to neni problém, ale když třeba měním NF2 za NF4 nebo ještě lépe P4 chipset za ADM chipset tak mi win nenaběhnou a ani opravná instalace nepomůže. Slyšel jsem že něco takového je co uspořádá ovladače a win jedou dál. Díky za všechny rady.
Re: Zachování instalace Win XP při výměně MB
Odinstaluj ovladace od desky a melo by to v poho nabehnout...Me teda pri vymene nForce2 -> nForce4 nabehlo i bez odinstalovani (zapomel sem na to :) )
No ja to zkusim, tohle mě taky napadlom,ale rači bych nejaky spešl soft. Vymenuji desky docela casto a tak z 75% se to povede bez formatu, ale třeba naposled VIA KT133 zameněná za NF4 nenaběhla... ale pomohla oprava WIN. Co si tak pamatuji tak nešlo ani opravit KT333 na NF4.
Pokud menis za desku s chipsetem stejneho vyrobce, tak to projde vpohode. Jinak te bohuzel ceka reinstal, jelikoz widle si jiste veci nastavuji pri instalaci natvrdo.
Ani to nie je iste - aj ked je rovnaky chipset, ale na jednej doske je Award BIOS a na druhej Phoenix, tak BSOD :mad:
Vraj pomaha, ked sa pred vymenou nainstaluju nejake drivery na ten novy chipset (tipujem, ze hlavne na radic, kde je bootovaci disk) - ale to je na dve veci, kedze doska sa casto meni vtedy, ked nefunguje...:rolleyes:
a co tak sysprep? to vie ocistit wokna od HW informacii a pouziva sa ne deploy image-ov diskov v podnikovom prostredi ... nikdy som to nepouzil ale fungovat by to malo :D
Ale ked vymienas nefunkcnu dosku, tak ti je to tiez na dve veci...
Citace:
Původně odeslal Rainbow
Ale ked vymienas nefunkcnu dosku, tak ti je to tiez na dve veci...
to ale nie je situacia co sa riesi tu takze tak ...
Citace:
Původně odeslal MadCap
a co tak sysprep? to vie ocistit wokna od HW informacii a pouziva sa ne deploy image-ov diskov v podnikovom prostredi ... nikdy som to nepouzil ale fungovat by to malo :D
JOJO to je vono... přesně toto myslim....já jsem věděl, že něco je, ale už jsem si nepamatoval název. Díky všem zůčastněným.
Jen pro neznalé jakom jsem já... tato utilita je obsažena na inst. CD win XP.
Nefunkčnost WinXP/Win2K po výměně základní desky je způsobeno tím, že jsou nainstalovány jiné ovladače pro IDE řadiče, než standartní windows.
Jinak stačí nabootovat ve stavu nouze, odebrat nepotřebné věci ze správce zařízení a po restartu dojde k nalezení nového HW a instalaci potřebných ovladačů.
Citace:
Původně odeslal Spec
Nefunkčnost WinXP/Win2K po výměně základní desky je způsobeno tím, že jsou nainstalovány jiné ovladače pro IDE řadiče, než standartní windows.
Jinak stačí nabootovat ve stavu nouze, odebrat nepotřebné věci ze správce zařízení a po restartu dojde k nalezení nového HW a instalaci potřebných ovladačů.
Tak to ti musím odporovat, tohle mě taky napadlo, ale jelikož ani stav nouze nenaběhne tak jsem to nemohl vyzkoušet, nenaběhl mi už asi ve 3 případech výměny desky. Jedině možná před rozebráním PC všechny drivers odinstalovat!.... hned jak budu mít příležitost to vyzkouším.
Tak to bylo myšleno, že musí být před výměnou MB odinstalovány firemní ovladače na chipset - resp. IDE řadiče a přeinstalovány na default PCI IDE drivers...
Vyzkoušeno asi 100x, možná i více
Citace:
Původně odeslal Spec
Tak to bylo myšleno, že musí být před výměnou MB odinstalovány firemní ovladače na chipset - resp. IDE řadiče a přeinstalovány na default PCI IDE drivers...
Vyzkoušeno asi 100x, možná i více
Tak jsem tuto metodu vyzkoušel a bohužel nezabrala. Tentokrát bez modré smrti, ale při započetí nabíhání Win zůstane blikat bílá čárka v levém horním rohu monitoru a nic se neděje. Stejný efekt je i když pustím nouzový režim. Byl to přechod via133 na via333. Ovladače IDE jsem odinstaloval. Snažil jsem se použít výše zmíněný sysprep, ale ani to nepomohlo... stále blikající čárka. Celkem mě to zklamalo. Pomohla jen oprava s instalačním CD, což alespoň toto mě potěšilo. Staly se mi 2 případy kdy ani oprava win nepomohla.
Citace:
Původně odeslal Frost
Tak jsem tuto metodu vyzkoušel a bohužel nezabrala. Tentokrát bez modré smrti, ale při započetí nabíhání Win zůstane blikat bílá čárka v levém horním rohu monitoru a nic se neděje. Stejný efekt je i když pustím nouzový režim. Byl to přechod via133 na via333. Ovladače IDE jsem odinstaloval. Snažil jsem se použít výše zmíněný sysprep, ale ani to nepomohlo... stále blikající čárka. Celkem mě to zklamalo. Pomohla jen oprava s instalačním CD, což alespoň toto mě potěšilo. Staly se mi 2 případy kdy ani oprava win nepomohla.
je treba pouzit sysprep a v subore sysprep.inf pridat v sekcii [Sysprep] polozku BuildMassStorageSection = Yes a sekciu [SysprepMassStorage]
nechat prazdnu
Citace:
Původně odeslal mkmt
je treba pouzit sysprep a v subore sysprep.inf pridat v sekcii [Sysprep] polozku BuildMassStorageSection = Yes a sekciu [SysprepMassStorage]
nechat prazdnu
toto robi co presne? len pre info, celkom ma to zaujima :)
Citace:
Původně odeslal MadCap
toto robi co presne? len pre info, celkom ma to zaujima :)
Windows vie iba o zariadeniach instalovanych na vzorovom pocitaci. V pripade pouzitia BuildMassStorageSection=Yes Windows prida do databazy kritickych zariadeni informacie o vsetkych zariadeniach ktore by mohli byt pouzite. Po instalacii je vhodne spustit sysprep.exe –clean aby sa Windows po starte nepokusal spustit kazde zariadenie z databazy kritickych zariadeni co by spomalovalo start.
super, diky moc za info, toto sa DOST hodi
2mkmt: Díky za hodnotné info.... hned při další příležitosto vyzkouším.
Citace:
Původně odeslal Frost
2mkmt: Díky za hodnotné info.... hned při další příležitosto vyzkouším.
Co treba utility sysprep z Cd winXP funguje to vyborne
trosku mimo sorry uz to bylo zodpovezeno
Citace:
Původně odeslal spidla
Co treba utility sysprep z Cd winXP funguje to vyborne
nevies citat ? http://4um.ocguru.cz/showpost.php?p=537538&postcount=6 ...