A64 3700+ san diego a vliv Tcasemax na oc
Dostalo se mi do rukou pár kusů a64 3700+ s různou tcase max.
Po experimentování jsem zjistil , že vysoká Tcasemax zdaleka nazaručuje
skvělé výsledky při přetaktování.
1. a64 3700+tcasemax 61C max. stabil. dosažená frekv.2970Mhz(11x270)1.6V
2. a64 3700+tcasemax 57C max. stabil. dosažená frekv.3080Mhz(11x280)1.6V
Chladič jsem použil AC64freezer
Procesor s vyšší tcasemax samozřejmě více topí (o 5-8C) a s vodním chlazením by se jeho hranice pravděpodobně podstatně zvýšila a překonal by procesor s nižší tcasemax, ale chtěl jsem jen poukázat nato, jak se všichni honí za procesorem s co největší tcasemax a neuvědomují si, že při standartním chlazení vzduchem mnohdy stejně nedokážou využít potenciál procesoru.
Výsledky testu při nastavení 11x280 na desce GB K8NSC-939 (paměti kingstone hyperX 3200 CL2)
CPU mark 99: 401
SuperPI: 1M: 27s
S dnešní cenou a64 3700+SD zhruba 7000,- s dph nemá asi smysl uvažovat o opteronech pro s939, které mívají někdy rozporuplné výsledky oc.
Re: A64 3700+ san diego a vliv Tcasemax na oc
Pokud bys testoval dejme tomu 100ks jednoho typu s Tcasemax a 100ks s xxx Tcasemax tak by to bylo i pouzitelne, ale tohle je pouze konstatovani...
Ale jinak dik za info.
Citace:
Původně odeslal Phate
Pokud bys testoval dejme tomu 100ks jednoho typu s Tcasemax a 100ks s xxx Tcasemax tak by to bylo i pouzitelne, ale tohle je pouze konstatovani...
Ale jinak dik za info.
Samozřejmě, to co píšu není zákon, hlavně jsem chtěl poukázat na vyšší nároky chlazení procesorů(týká se pouze s.939 venice/SD) s vyšší tcasemax.
2 Ja8K1: bohužel už jsou prodané...
nikde neni vylouceno, ze kousek s Tcasemax vyssi nez jinej bude topit min. Vsechno to je o stesti
Citace:
Původně odeslal Mac Manar
S dnešní cenou a64 3700+SD zhruba 7000,- s dph nemá asi smysl uvažovat o opteronech pro s939, které mívají někdy rozporuplné výsledky oc.
Docela by zajmalo kde je mají za 7000,- s dph
Citace:
Původně odeslal Phate
nikde neni vylouceno, ze kousek s Tcasemax vyssi nez jinej bude topit min. Vsechno to je o stesti
Ano vyloučeno to není, stejně jako není vyloučeno, že existuje Ježíšek, pouze je to velmi nepravděpodobné. :)
Myslím si , že se ještě zatím nikdo nesetkal s případem, že by stejný procesor s vyšší tcasemax topil méně než s menší.
Vzpomeňte na situaci s procesory AthlonXP, kdy série DUT se téměř dala chladit pasivně, ale pro oc byly nevhodné narozdíl od série DLT, která podstatně víc topila, ale s přetaktováním natom byla nesrovnatelně líp.
v alfe ho maji skladem za 7400
Citace:
Dostalo se mi do rukou pár kusů a64 3700+ s různou tcase max.
Po experimentování jsem zjistil , že vysoká Tcasemax zdaleka nazaručuje
skvělé výsledky při přetaktování.
1. a64 3700+tcasemax 61C max. stabil. dosažená frekv.2970Mhz(11x270)1.6V
2. a64 3700+tcasemax 57C max. stabil. dosažená frekv.3080Mhz(11x280)1.6V
Chladič jsem použil AC64freezer
Procesor s vyšší tcasemax samozřejmě více topí (o 5-8C) a s vodním chlazením by se jeho hranice pravděpodobně podstatně zvýšila a překonal by procesor s nižší tcasemax, ale chtěl jsem jen poukázat nato, jak se všichni honí za procesorem s co největší tcasemax a neuvědomují si, že při standartním chlazení vzduchem mnohdy stejně nedokážou využít potenciál procesoru.
Výsledky testu při nastavení 11x280 na desce GB K8NSC-939 (paměti kingstone hyperX 3200 CL2)
CPU mark 99: 401
SuperPI: 1M: 27s
pomohlo by aj keby si napisal presne serie, bo mozno budem mat jedneho v kompe...
Citace:
Původně odeslal XiXi
pomohlo by aj keby si napisal presne serie, bo mozno budem mat jedneho v kompe...
Omlouvám se, ale už je nemám k dispozici, ale obecně mám zato, že série u A64 zas tak moc nevypovídají (u athlona XP šlo o klíčový údaj), procesory se liší kus od kusu. Např. serie CABNE u opteronu se zpočátku zdála být legendární, ale výsledky jednotlivých kusů se později často propastně lišily.(v závislosti na tcasemax)
skoda, a kde zistim max OC ked budem vediet seriu, ale nie TCM bo je to novy kus...
kolko max napatia mu mozem davat 1,6v alebo aj 1,7v??
Citace:
Původně odeslal XiXi
skoda, a kde zistim max OC ked budem vediet seriu, ale nie TCM bo je to novy kus...
myslim ze max je 1.65V vic fakt ne
ale na jinym foru jsem cetl 1.55V ze je max
tak si vyber;)
Citace:
Původně odeslal XiXi
1.6 pri velmi dobrom vzduchovom chladeni, prip. pri vodnikovi. 1.7V ti asi nikto nedoporuci ;-)
Citace:
Omlouvám se, ale už je nemám k dispozici, ale obecně mám zato, že série u A64 zas tak moc nevypovídají (u athlona XP šlo o klíčový údaj), procesory se liší kus od kusu. Např. serie CABNE u opteronu se zpočátku zdála být legendární, ale výsledky jednotlivých kusů se později často propastně lišily.(v závislosti na tcasemax)
Tady bych tě spíš rád opravil, jelikož krom série jde dost zásadně o týden, kdy bylo CPU vyrobené, jelikož všechny Opterony vyrobeny 30. týden měly možnost OC až k a přes 3GHz, jednalo se totiž přebrandovaná FX-ka.
ad VCore:
Na opravdu solidním vzduchu 1.55V (XP120, Zalmany 7700 a vejš) do frekvencí 2.8GHz, pak už ani tyto chladiče nestačí chladit s tichými fany (mluvím konkrétně o XP120+Papstu), s opravdu kvalitní vodou bych šel max ale na 1.6V už toho je ale dost nevhodná Voltáž, díky 90nm procesu.
Nebylo by na skodu sem napsat k tem TCmax i serie...Potom byto melo vetsi informacni hodnotu:neutral:
Citace:
Původně odeslal HEAD
Nebylo by na skodu sem napsat k tem TCmax i serie...Potom byto melo vetsi informacni hodnotu:neutral:
O kousek níž je již založený threed o na Tcmax. Sice se v něm řeší i ostatní CPU, ale nevidím důvod, proč kvůli tomuto threedu rozjíždět skoro tu samou diskusi, vzhledem k tomu, že je tamta diskuse již pár týdnů rozjetá.