Chcel by som hlavne nejakú vhodnú /PCI/ na dobré grabovanie videa ale neviem či by to malo obsahovať aj hardwarový MPEG2 alebo to stačí riešiť len softwarom.
Printable View
Chcel by som hlavne nejakú vhodnú /PCI/ na dobré grabovanie videa ale neviem či by to malo obsahovať aj hardwarový MPEG2 alebo to stačí riešiť len softwarom.
No, otázku HW MPEG2 kodeku bych neřešil jako prvořadou, protože pokud chceš nahrávat z TV, je základním předpokladem editace záznamu (odstranění reklam, atd.), no a ke zpracování ztrátový formát (třeba zrovna ten MPEG2, nebo MPEG4 (divx, xvid, wmv), MPEG) vhodný rozhodně není. Nehledě na to, že u DVB karet tahle otázka pozbývá smyslu a takto vybavených analogových moc není.
Spíš je pro tebe důležitější otázka, jestli jsi v dosahu DVB (nebo v ohrožených oblastech, kde hrozí brzký přechod z analogu - mě to naštěstí zatím nehrozí a po zkušenostech s DVB-S i DVB-T jsem za kvalitní analog vděčný), nebo ne. A pak je to otázka kvality karty a - především - antény.
Z levných tě uspokojí Genius VideoWonderIII. Obecně jsou na tom momentálně lépe karty s chipy od Philipse.
K te Genius VideoWonder, mam ji, v testech spise na poslednim miste, ale to je zpusobeno originalnim softem, jinak je to perfektni karta a kvalita obrazu je dobra, za ty prachy...
Pro vice infa o tom softu a o karte samotne te odkazu tady:
http://www.volny.cz/blizzardsweb/har...ideowonder.htm
sam jsem z tech stranek cerpal, je tam dost informaci.
Já můžu doporučit Leadtek Winfast 2000 Expert, pokud by ti nevadila kombinace s grafikou, tak vynikající jsou ATI AIW.
Skutečně vřele doporučuju Terratec Cinergy 600TV RDS, jsem s ní absolutně spokojený (kvalita, software, ovladače, stabilita, funkce, všechno výborné). Cena je výborná, jen v ČR jí splašíš asi těžko, kupoval jsem z DE.
Mohl bys prosím poskytnout více informací, např. z jakého shopu jsi kupoval a zda posílají do Čech ? Možná se ptám hloupě, s nákupem v zahraničí ještě nemám zkušenosti, díky ;)Citace:
Původně odeslal jan555
Kupoval jsem to odsud http://www.mindfactory.de/cgi-bin/Mi...t/View/0008803 , tuším asi před necelým rokem a sakum fikum mě vyšly 2 ty karty s poštovným a spol. asi na 4.4K (=2.2K / kus). Obecně ale tenhle krám doporučit nemůžu, určitě s tím kdyžtak pomůžou ti, co tahají věci z Německa. Nejsem na TV karty expert a najisto jsou novější a asi lepší chipy (min. od ATI), ale jsem s tou kartou prostě absolutně spokojený :)
Tak zatial to vidim na tu Leadtek Winfast 2000 Expert a to hlavne ohladne ceny.
Este by ma zaujimal vas nazor na karty Hauppauge.