[SOLVED]Windows XP jak se napojit na skryty AP.
Zdravím, předesílám že v Windowsu se moc nevyznám protože pracuju již delší dobu v Linuxu a jsem s ním maximálně spokojený. Mam na stoje AccessPoint na ieee802.11b s WEP šifrováním a se skrtym ESSID. V linuxu se na AP připojím bez problémů, ovšem problém je když chchi do sítě připojit další stroj který jede na WinXP Home. Mam installnute všechny updaty a poslední SP. A když dam vyhledat bezdrátové sítě tak mi jich to pár najde ale bohužel moje skratá tam není :/ . Hledal jsem v napovědě v WIN ale bohužel je to neximalně nepřehledná a pomalá nápověda :/ Neznáte teda buď způsob jak se s standartníma windowsovýma programama připojit a nebo i jiný program který není nativně ve win který by uměl se připojit... Díky za každej tip.
1 Příloh-a(y)
Re: Windows XP jak se napojit na skryty AP.
pokud mas sp2 (asi jo), tak si otevri dialog zobrazit bezdratove site u sitove karty a mas tam vlevo akci nastavit bezdratovou sit - viz priloha. tam ti to ssid umozni zadat a to tvuj problem asi vyresi.
Tak SP2 to je, ted jsem provedl aktualizaci a vše je UP2DATE, restartl jsem. Dal jsem tam add, ale připadalo mi to jako bych chtěl vytvořit novou AD-HOC sít. Už i to poslední jak se mě to ptalo zda li pak si přeji hodit informace o siti na USB disk abych sít mohl installnout na ostatních PC. Ale pak jsem našel menu kde byla možnost přidat další bezdrátovou sít. Tak jsem dal přidat vše jsem vyplnil a odklikal, heslo nastavil. A dal jsem aby se připojovalo pokud je signál v dosahu. Problém je že ono to ten AP nezobrazí takže Win si myslí že tam signal není. Proto se nepřipojí. A když jsem dal v nastavení že si to budu připojovat manualně tak zase nikde není tlačítko na připojení. Takže opravdu nevím :/
windows se obcas chovaji prapodivne s wifi, zkusil bych nainstalovat obsluzny sw od wifi karty, ktery by mel spolehlive fungovat.
jinak vice poradit nedokazu, ja pouzival vzdy software dodany ke karte.
Nejspíš budu muset. Je mi lito že se musím takto ptát ale opravdu na chování win32 nejsem zvyklej. V linuxu si to pěkně pochopitelně a čitelně nastavím v confu a není problém. Ale tady ne :( A v Win32 mi chybí víc věcí třeba podpora IPv6 . Protože když otevřu nastavení sitovky a dam upravit TCP/IP protokol tak ty chlívky na IP jsou tam tvrdě na IPv4 :( A takto je to ve víc věcech :/
[SOLVED]Windows XP jak se napojit na skryty AP.
Super, tak jsem to nakonec vyřešil, pomohl programek od výrobce, ale byl to porod na webu měl 3 verze a obě pro můj chip a jela až ta poslední které jsem opravdu neveřil že pojede... No však mrkněte už jen na ten instalační screenshot z instalatoru. Jo a ještě 1 věc: je nějak možný změnit tu název threadu? Protože je dobrým zvykem po vyřešení problému si dýt [SOLVED] :P