PC-NB1 uchladi to nforce4 ultra?
cus, maet zkusenosti s timhle chladakem? PC-NB1
http://www.alzasoft.cz/DetailPage.as...CatId=18843691
uchladi to nForce4 ultra chipset? koupil jsme si to ale z disku zi na CC nebo alza moc duveru nemam. takze nez to tam dam a zjistim ze neuchladim tak bych rad slysel nejake zkusenosti. pripadne cim to chladite vy? ta hucici evc co mam na epox 9npa+ ultra s emi moc nelibi. nejlepe neco pasivniho a kdyz aktivni tak tiche.
dik
Glo
Re: PC-NB1 uchladi to nforce4 ultra?
:) tak se mi tu uz povedlo vyhledat ze to neuchladi. leda bych to ofukoval. mno.
a co tohle? mate nekdo? jakej to dela hluk?
PC-NB2
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33658
klasika primecooler - je to vierohodna kopia Zalmanu ZM-NB47J, nF4 s tym bez poriadneho ofuku neuchladis, nF3 ano (u mna 40st s priemernym prievanom v case)
tak uz tam mam ten pc-nb1, pasivni, napodobenina zalmana. vetrak arcic 80ku mam pred diskama takze (chiftek bedna) to na chipset trosku fouka ale nijak zvlast. vetrak bezi na 1500ot/s. nejdriv jsme se bal ze to bude malo tak jsme pridal pod disky druhej. ale teplota byla 35 - 36C tak jsme ho zase vypnul a ted tam je 39 jako driv s tim aktivnim od epoxu, proste pohoda.
czest
Glo
Ja by som skor uvazoval nad PC-NB 2 + ten povodný vetrak vyhodit a dat tam kvalitny a naozaj velmi tichý Y.S.TECH: http://www.tichepc.sk/product.php?it...d=26&sc_id=194
Ten som skusal, ma gulickove loziska, velmi tichy chod a schopny prietok...skoda ze cena je dost vysoka .. ale za kvalitku sa plati ;-).
no asi to udelam podobne. nemile sem byl prekvapenej ze druhy tepelny senzor na desce neni v chipsetu ale kde si, buh vi kde, takze pri teplote 35 sem se o chipset spalil. takze to fakt nestaci :) tak sem ktomu zatim pridratkoval vetracek na 5V. takze to ceka vymena :/
a asi jak rikas pc-nb2 a vetracek se pak uvidi
Ten PC-NB 2 je vraj dost tichy aj stym povodnym fanom. Takze by som to urcite skusil na tvojom mieste. Popripade sa este moze zregulovat ak hlucnost nebude pre teba prijatelna. Ak by ani to nepomohlo, tak az potom by som skusil iny fan.
Citace:
Původně odeslal janko_hrasko
Ten PC-NB 2 je vraj dost tichy aj stym povodnym fanom. Takze by som to urcite skusil na tvojom mieste. Popripade sa este moze zregulovat ak hlucnost nebude pre teba prijatelna. Ak by ani to nepomohlo, tak az potom by som skusil iny fan.
Nechcem sice pisat do vetra, ale predpokladam ze ten Fan nebude mat gulickove loziska (mylit sa mozem vsak) a ak ma trecie tak dlho nevydrzi. Preto som tam daval navrh napr. na ten Y.S.TECH lebo je to kvalitka s ktorou nejaky ten rok vydrzis.
nedokazem si predstavit ze taky maly fan moze byt skutocne tichy. Mozno tichsi ako standardne, ale tichy?
proc by ne? ty male vetsinou rvou kvuli svym otackam. na 4000otackach rve vsechno. kdyz tomu uberes je ticho. a ty kulickove loziska pomuzou zivotnosti. me vetrak s kulickama vydrzel snad 5 let a pak sem ho dal do jineho pc.
Glo
Citace:
Původně odeslal tomase
nedokazem si predstavit ze taky maly fan moze byt skutocne tichy. Mozno tichsi ako standardne, ale tichy?
Kup si ten Y.S.TECH o ktorom pisem a uvidis ze tichy 40mm fan existuje a dokonca taky tichy ze k nemu musis dat ucho aby si ho pocul. To je len problem u nas ze kazdy predava hlucne a nekvalitne (ono zas cez 300Sk neda ze 40mm ventilátor kazdy ze).
Ja mam ASUS A8N-E na chipsetu NB1, frekvenci 240MHz a teploty 40C idle, 43C burn. Nejak velikej pruvan v case nemam.
edit: Ted koukam, ze idle dokonce 37C
a jak to meris? nejakej extra teplomer?
ee, cidlem primo z desky :oops:
a je to cidlo fakt pod chipsetem? nebo nekde na desce a meri teplotu desky a case? sahal jsi na ten chladic rukou?
Citace:
Původně odeslal Glottis
a je to cidlo fakt pod chipsetem? nebo nekde na desce a meri teplotu desky a case? sahal jsi na ten chladic rukou?
Jo to nevim kde to cidlo je, na chladic sahnu hnedka o vikendu a dam vedet, pres tyden jsem v Praze :(.
Tak se potvrdila moje blbost :rolleyes::p Chladic je slusne varici, ale nastesti comp zapinam jen vyjimecne. Ted ho ceka prestavba na vodu, coz by to melo snad vyresit.