Re: Seagate kupuje Maxtor
Jena by se to premirou novejkch technologii co nestagnujou nezaclo srat :???:
Mne sa to nepaci. Maxtor som mal rad, teraz jeho meno zanikne. :-(
Stejne jako zanikl Quantum :???:
Je to docela smutny, koho pohlti dal? WD?
Citace:
Původně odeslal Phate
Je to docela smutny, koho pohlti dal? WD?
nene, na to nemaju $$$ a nedovolil by to ten antimonopolny mega svetovy urad ;) (ci burzovan komisia alebo co je za bazmek)
Cim menej konkurencie, tym horsie. Dufam, ze Samsung sa udrzi.
Třeba to dopadne podobně jako se Sony a Ericssonem ;).
EDIT: Jinak Samsungu fandím taky :).
Ted jsem se dival na cdr.cz a podle nejake spol. iSupply to prospeje trhu, nebot se trh stabilizuje. Mi neni moc jasne co je to za prospech. Nevi nekdo jak je to mysleno?
Jinak myslim, ze lepsi byl stav pred fuzi, protoze naskok Seagate nebyl tak veliky.
Citace:
Původně odeslal almanil
Ted jsem se dival na cdr.cz a podle nejake spol. iSupply to prospeje trhu, nebot se trh stabilizuje. Mi neni moc jasne co je to za prospech. Nevi nekdo jak je to mysleno?
Jinak myslim, ze lepsi byl stav pred fuzi, protoze naskok Seagate nebyl tak veliky.
V neposlední řadě jde zřejmě o tohle $$$.
no taky nevim co si o tom mam myslet... koupil jsem si maxtor a ted si nadavam, ze jsem nekoupil Seagate, nebo Samsung.. (nekompatibilni Maxtor s deskou). No pokud to seagatum prospeje, tak proc ne? :wink:
Doufám, že z toho obchodu budeme mít něco i my, obyčejní uživatelé. Mohli by jít dolů s cenama :-)
Citace:
Původně odeslal Kocmik
Doufám, že z toho obchodu budeme mít něco i my, obyčejní uživatelé. Mohli by jít dolů s cenama :-)
kam dolu? tato cenova vojna zabija cim dalej tym viacej vyrobcov a znizuje kvalitu .... :roll:
Citace:
Původně odeslal MadCap
kam dolu? tato cenova vojna zabija cim dalej tym viacej vyrobcov a znizuje kvalitu .... :roll:
no proc ne? kdyz tam bude porad 5 let zaruka...
Citace:
Původně odeslal Matess
no proc ne? kdyz tam bude porad 5 let zaruka...
ROFL! tak to je zaujimava teoria, ale HDD neni mixer, ked sa posere tak so sebou vacsinou zobere stovky GB dat ...
Nevim, zda to necemu pomuze pro nas usery. Vice vyrobcu = vetsi konkurence = snizovani cen = vice vyvoje a features = celkove lepe pro uzivatele.
Monopolizace uz tak velkejch koncernu znamena nizzsi nabidku a tedy horsi trzni podminky pro usery.
Dobrej priklad je trh s hernima grafikama, kdyby se na oko nerezali Ati vs. NVidia, pak by nebyl monopolni vyrobce nucen ani k prekotnemu vyvoji, ani k cenove valce, ktera finalne snizuje prodejni cenu pro usery.
Na druhou stranu, spojeni technologii Maxtoru a Seagate, z toho muzou vzniknout zajimavy disky.
Citace:
Původně odeslal tiktak
Nevim, zda to necemu pomuze pro nas usery. Vice vyrobcu = vetsi konkurence = snizovani cen = vice vyvoje a features = celkove lepe pro uzivatele.
Monopolizace uz tak velkejch koncernu znamena nizzsi nabidku a tedy horsi trzni podminky pro usery.
Dobrej priklad je trh s hernima grafikama, kdyby se na oko nerezali Ati vs. NVidia, pak by nebyl monopolni vyrobce nucen ani k prekotnemu vyvoji, ani k cenove valce, ktera finalne snizuje prodejni cenu pro usery.
Na druhou stranu, spojeni technologii Maxtoru a Seagate, z toho muzou vzniknout zajimavy disky.
ano ano presne tak, jsem zvedavej jestli spojenim firem dojde ke zlepseni, nebo se jenom seagate chtel zbavit pripadne konkurence..
Citace:
Původně odeslal MadCap
Souhlas, me se zda /jsem o tom presvedcen/, ze kvalita PC komponent vseobecne jde uplne do pr...
Citace:
Původně odeslal sodom
Souhlas, me se zda /jsem o tom presvedcen/, ze kvalita PC komponent vseobecne jde uplne do pr...
Taky je otázka, jestli je ještě kam klesat s cenama. První kompl, co byl doma, (486DX@33 MHz se 4 MB RAM a 14" monitorem, velikost disku si už nepamatuju, ještě bez zvuku, CD-ROM apod, 1993) stál kolem 60k a to nebylo ani tehdy žádný dělo...
Citace:
Původně odeslal Matess
ano ano presne tak, jsem zvedavej jestli spojenim firem dojde ke zlepseni, nebo se jenom seagate chtel zbavit pripadne konkurence..
Souhlas.
K diskum jestli mi disk vydrzi 5 let tak je to podle meho smejd. Disk by mel vydrzet rozhodne dele, kdyz by se prodavaly disky, ktere by byli s mnohem vetsi vydrzi tak si priplatim za to, ze vim, ze se jednou neprobudim bez dat. A zvlast dnes, kdy disky se prodavaji hodne velke=>hodne dat.
Slouceni dvou spolecnosti si myslim, nijak zvlast neprispeje. To ze daji dohromady vice technologii, mno kdyby byli dve musi snazit vic, aby predcili tu druhou.
Mě tady nevadí, že disk po 5 letech odejde, protože už ho stejně v pc mít nebudu :).
Citace:
Původně odeslal Perfect_
Mě tady nevadí, že disk po 5 letech odejde, protože už ho stejně v pc mít nebudu :).
jj o tom jsem presne mluvil... 5 let je maximum, co u me kdy disk byl... jinak samozrejme nechci aby mi disk odesel i s daty (uz se me ti 3x stalo), ale pocitam s tim ze kdyz seagate dava 5 let zaruky, tak nebude prodavat takove disky, aby musel kazdy druhy vymenovat... a po 5 letech? to si zase koupim novy
Ja si sice koupim dalsi novy disk, ale ten co mam pravdepodobne nevyhodim a budo ho dal pouzivat, a data tam asi budu nejake porad mit.
Citace:
Původně odeslal Matess
jj o tom jsem presne mluvil... 5 let je maximum, co u me kdy disk byl... jinak samozrejme nechci aby mi disk odesel i s daty (uz se me ti 3x stalo), ale pocitam s tim ze kdyz seagate dava 5 let zaruky, tak nebude prodavat takove disky, aby musel kazdy druhy vymenovat... a po 5 letech? to si zase koupim novy
Hehe, další, který naletěl na marketingový blábol. Seagate dává v pátém roce náhradu ve výši pouze 10 % z původní ceny. Takže o jaké kvalitě je řeč?
Teď můžou začít dávat záruku rok respektive dva. Chtělo by to nějakou protifúzi. Věřím v zákon trhu. Zas tak neperspektivní oblast to není, že? Ukládání dat v informační společnosti. Na nás je nekupovat ty jejich "jednoletky" už jenom proto, že jsou o 0,1ms rychlejší a vyrábí ty gepardí disky :-). Přejme si kvalitu. Ta se cenila, cení a doufám, že cenit bude. Nejen u HDD.