Co rikate na tuhle Zvukovku
SC C-Media 8738, 4-kanál, PCI, bulk
Printable View
Co rikate na tuhle Zvukovku
SC C-Media 8738, 4-kanál, PCI, bulk
Kazdou chvili ti odpovi Marty, tuhle zvukovku ma, tak jsem ho zalarmoval.
Jo, je to něco podobnýho, čip stejnej. Myslím že stojí asi tři kila co?
Jde o to co od toho čekáš - prostě to nejlevnější co se dá sehnat. čtyřkanál funguje, dokonce tuším že jako samostaný audio zařízení (takže to jde použít v některých mixovacích programech)...
prostě obyč zvukovka :)
244 kc prave proto si ji chci koupit :wink: .
Kdyby si mnel ric jaky je zvuk je ok da se to funguje nejsou to uplne zbytecne vyhozeny penize diky moc.
Lacna zvukovka . Ja by som ju do kompu nedal :) Lepši je moj integrovany ALC650. Akžetymto nechem aby som mal nejaky flamewar s vlastnikmy tychto zvukoviek ale mal som 3 CMI 8738.
ja ji mam a hrde se k ni hlasim ;D
Zvuk je takovej..mno odpovidajici cene :)
Ale nemyslim ze by ALC bylo lepsi kamos to ma na solteky a je to stejnej shit a ma o neco slabsi vystup.
Proste pokud chces aby ti komp vydaval zvuky kup si to , pokud to chces na neco vaznejsiho kup si fortissimo .)
Citace:
Původně odeslal cLiVe
Tu integrovanou budes myt stejne sitozny jako nejakou levnou vyrobci se snazej integraci snizit cenu => kvaluita je nadruhem miste.
Jo kdybi jsem dostaval 40 tis na mnesic tak si kupuju SB za tisice.
Chlapi verte ale ta ALC ma dobre drivre je zadarmo :)))) a je lepšia ako Manli CMI 8738 5.1 , 4kanalova a SB Inno AX 8738 5.1.
TOť moj nazor. Ja keby mam cash tak serem na SoundBlaster bral by som tu externu verziu od Herculesa !!!!
Já mám Genius SoundMaker 5.1, ovladač na prd a je to CMI 8738... ale jak řekl Dee, teď zrovna chci aby můj komp vydával zvuky, a až budu potřebovat kvalitu, pořídím si něco odpovídajícího. I na mixování stačí :)
Marty pouzivej 6.39 drivery od Cmedia nemam s nima problemy. Na geniusi se vyprdni
Tak mi povedzte co je na tych zvukovkach za tazke prachy take sqele. Ja som prave vymenil CMI8738 - 4ch za CMI8738 - 6ch a robi mi to paradny 6 kanalovy zvuk v domacom kine (posledne to bol Two Towers v AC3 kodeku) proste nadhera. Tak naco kupovat nejaku audigy a podobne...
No jo, ale na nové hry to až zase tak skvělé není. Mám taky PINE CMI-8738 6ch a jsem celkem spokojenej, ale Audigy bych bral, kdybych měl na to prachy. Ten 8738 má pouze 15 hw kanálů, kdyžto Audigy nebo Live! mají více jak 50 myslím. A to znamená lepší 3D zvuk v nových hrách. Například v Mafii mi 8738 dělá velký bordel. Sem-tam prostě vypadává zvuk mého auta, když je kolem více jiných aut atd. Prostě asi chybí ty hw kanály. Ještě třeba MIDI mají Creative lepší (o dost), ale jiinak je 8738 za ty prachy dobrá věc.
mam CMI8738 (6ch) na desce a sem 100% (možná 99%) spokojenej. Zkoušel sem i tu do PCI a taky dobrý, tak myslim, že je to docela povedenej kousek (za tu cenu). Jenom se sháněním ovladačů mívam problémy.
ovladace jsou na cd k zvukovce ne
S touhle zvukovkou mi ale jely všechny hry dost pomalu, když jsem použil WDM drivery (např. ve Winxp, Win2k, WinMe, Win98SE) a měl jsem 633 celera. Teď je to v klidu. Chce to trochu silnější proc. neboť je to z větší části soft zvukovka.
Ovladače na cd sou dost starý a maj chybky (neuměj dobře zprovoznit zadní repro), na stránce c-medie sou taky celkem starý, ale našel sem nějakou francouzskou stránku, kde sou nejnovější, zkusim někde najít link.
No ten link by ma celkom potesilCitace:
Původně odeslal Smitka
Ten link je http://fernando.darocha.free.fr/page/son.htm