Problém s taktováním se SATA Seagate 200GB
Mám jednu prosbu. Dnes jsem vyměnil svůj stávající systémovej disk(80GB) za 200GB SATA. A najednou mám problém s taktováním. Do teď jsem jel na 266x11 a teď už mě to nepustí ani nad 220MHz. Přitom po pročtení pár threedů sem došel k závěru, že SATA disky nemají o nic větší problém s řadičema než U ATA. Každopádně do téhle doby jsem jel v poho a po výměně jsem KO. Dovedete někdo poradit. Jediné co mě napadá je, vyhodit SATA disk zpátky k prodavači a vyměnit ho za ATU a pak by to mohlo jet, si myslím, jako dřív... Máte jiný názor?
Re: Problém s taktováním se SATA Seagate 200GB
tvoja doska poriadne nezvlada agp/pci lock, na SATA radici sa to moze dost negativne prejavovat, precitaj si thready co sa tomu shitsetu co pouzivas venuju a uvidis :)
Citace:
Původně odeslal MadCap
tvoja doska poriadne nezvlada agp/pci lock, na SATA radici sa to moze dost negativne prejavovat, precitaj si thready co sa tomu shitsetu co pouzivas venuju a uvidis :)
Nevím co ta moje deska zvládá a nebo nezvládá, ale CPU s ní jde ladit úplně nádherně a hlavně bez problémů. Doposavad nebyl jediný problém, který bych si nedovedl vysvětlit. Jenže když jsem připojil SATA disk, tak mi ani nenaběhnul PC, tak jsem postupně ubíral, až se nakonec rozeběhnul na 220MHz FSB => kašlu na SATU a jdu do ULTRA ATY. Nebo máte někdo jiný řešení?
Na kterou SATU ho mas zapojeny? Obecne se doporucuje SATA 3,4...Na 1,2 byvaji problemy...
Citace:
Původně odeslal zarkow
Na kterou SATU ho mas zapojeny? Obecne se doporucuje SATA 3,4...Na 1,2 byvaji problemy...
Si precti co ma za chipset VIA ten ma na southbridge 2x SATA a pri pretaktovani me to delalo na Abitu se SATA problemy od FSB 285 to uz nenaslo disk.Zkus nastavit PCI/AGP lock na 74MHz me to pomohlo.
Edit: jinak s PATA to jelo v pohode s FSB 300MHz
Tak jsem přešel zpátky na U-ATA a měl jsem kliku, protože mi nechal 250GB WD skoro za stejnou cenu jako byl předtím ten 200GB Seagate. Opět jede vše bez problémů. Ale s tím AGP/PCI clockem to stejně zkusím.