Problém s přetaktováním 3200+ (Venice)
Zdarec, mám problém s přetaktováním mého AMD Athlon 3200+ s jádrem Venice. Někde jsem četl, že jde přetaktovat z 2,0 GHz na 2,7 GHz se stajným chladičem, jenže já se nedostal nad 2,2 GHz. Při vyšší frekvenci se po restartování PC ani nerozsvítí monitor a nenajede BIOS. Nevíte čím to může být?
Díky.
Desku mám MSI K8N SLI, zdroj 400W a RAMky mám Kingmax 1024 MB DDR400 CL2.5
Re: Problém s přetaktováním 3200+ (Venice)
napis jakou mas teplotu TcaseMax. To by mohlo pomoci
EDIT vidim ze jsi zde novy. koukni na clanek na svetehardware
http://www.svethardware.cz/art_doc-3...600807DBF.html
Diky. Ted jsem zas o neco "chytrejsi" :-)
Vypada to ze jsem moc dobre CPU nevybral... jen 53°C!
Da se s tim neco delat?
to mam taky a dostal jsem se na 250*10=2500Mhz stabilne zkousel jsem 2,6 ale to se kousl 3Dmark03
Citace:
Původně odeslal CZhakis
Da se s tim neco delat?
dá, musíš pořádně chlatdit...
měl jsi maličko smůlu kámoš má 64!!!
I když nyní už se procesory s tak dobře s vysoku Tmax sehnat nedaji
S dodávaným chladičem mám při přetaktování na 2200 MHz teplotu 33°C, při zátěži kolem 40°C. Zkoušel jsem i 2,3 GHz, ale při najíždění XP se resetuje komp. Při 2,4 GHz se ani nerosvítí monitor...
ono taky nezalezi jenom na cpu, ze. pro vylouceni vlivu pameti dej nejhorsi casovani pri cl3 a zkousej
Jak si přesně taktoval HTT si měl na kolik? 4? 3? co voltáž, zkoušel si?
Zkoušel jsem podtaktovat paměť - z 200 MHz na 166 MHz a postupně jsem přidával na frekvenci CPU, přičemž se mírně také zvyšovala frekvence pamětí. Maximum, kdy jelo PC stabilně bylo 2,35 GHz.
HTT mám nastaveno na 4 nebo 5...
V biosu jsem o 9% zvýšil napětí na CPU
Citace:
Původně odeslal CZhakis
Zkoušel jsem podtaktovat paměť - z 200 MHz na 166 MHz a postupně jsem přidával na frekvenci CPU, přičemž se mírně také zvyšovala frekvence pamětí. Maximum, kdy jelo PC stabilně bylo 2,35 GHz.
HTT mám nastaveno na 4 nebo 5...
V biosu jsem o 9% zvýšil napětí na CPU
najlepsie hodit delicku az na 133, nech mas istotu ze to pamate davaju. HTT davam na 3x, vyhnes sa takisto problemom.
některé MSI desky mají 219Bug i jinak nazývaný cold boot bug/problem - máš tam poslední bios??? Já když sem měl dříve A64 3200+ jel sem na 2500Mhz a při startu sem musel několikrát resetovat i zapnout/vypnout než to najelo a bylo to rock stable.. Je to jen možnost...
Citace:
Původně odeslal CZhakis
Da se s tim neco delat?
taky mam 53 stupnu, ale az vymenim chladic, tak ho potrapim a dam vedet co a jak...
ale nevidel bych to tak tragicky... ty procaky jsou obstojne vykonne samy o sobe
Mám taky 3200+ tcase 53 stupňů v současnosti testuju 2.6 @ 1.55v vzhledem k 2.7 ghz u bitmapa ale ten mu dává 1.7 pro max stable bych to s tim procesorem neviděl tak zle.
venice 3200+ TCM jen 53°C :(
2500MHz pri 1,5125V (1,55V real) chladic Freezer 64 pro
kdyz Vam taky jede na 2,5GHz, ale s jakym napetim? kolik do nej davate, aby to bylo uplne stabilni?
Citace:
Původně odeslal Kulda
některé MSI desky mají 219Bug i jinak nazývaný cold boot bug/problem - máš tam poslední bios??? Já když sem měl dříve A64 3200+ jel sem na 2500Mhz a při startu sem musel několikrát resetovat i zapnout/vypnout než to najelo a bylo to rock stable.. Je to jen možnost...
Presne tak to nejspis je. Ja mam stejnou? (SLI platinum) MSI desku a dela presne tohle. Prez 220 nenabootuje, ale ve win prez clockgen bez problemu 9x270+ Ve tvem pripade bych zacal tim, ze v biosu zvednes napeti a podtaktujes pameti a ve win zkusis taktovat clockgenem. Chladicem by to byt nemelo, u me (3000+ winchester) nebyl pri OC vetsi rozdil mezi box chladicem a XP120kou.
Citace:
Původně odeslal Camill
Presne tak to nejspis je. Ja mam stejnou? (SLI platinum) MSI desku a dela presne tohle. Prez 220 nenabootuje, ale ve win prez clockgen bez problemu 9x270+ Ve tvem pripade bych zacal tim, ze v biosu zvednes napeti a podtaktujes pameti a ve win zkusis taktovat clockgenem. Chladicem by to byt nemelo, u me (3000+ winchester) nebyl pri OC vetsi rozdil mezi box chladicem a XP120kou.
mno už ho nemám - vím že ten problém má více lidí a to mám dojem jen s jednou sérií a64 3200+ - Msi co vím zatím problém nevyřešila ale už sem se na to nekoukal. Ted jede vše tak jak má :)
Tak po delší době jsem si koupil nové RAMky -
http://www.alzasoft.cz/DetailPage.as...CatId=18842855
Procesor s nima při zvýšení napětí o 6,6% přetaktuju až na stabilních 2,45 GHz, ale pouze ve Winálech!! Standartně v biosu mi to nevezne víc jak 230*10 HTT.
Po výměně mi také z nepochopitelných důvodů nechce při zapnutí PC najet monitor. Najede vždy až na 3 pokus. S původním 1GB modulem s CL2.5 s tím nebyl žádný problém.
Nemůžte to být zdrojem? Mám 400W Eurocase a v bedně plno tuningových věciček. Díky za odpověď
Citace:
Původně odeslal CZhakis
Tak po delší době jsem si koupil nové RAMky -
http://www.alzasoft.cz/DetailPage.as...CatId=18842855
Procesor s nima při zvýšení napětí o 6,6% přetaktuju až na stabilních 2,45 GHz, ale pouze ve Winálech!! Standartně v biosu mi to nevezne víc jak 230*10 HTT.
Po výměně mi také z nepochopitelných důvodů nechce při zapnutí PC najet monitor. Najede vždy až na 3 pokus. S původním 1GB modulem s CL2.5 s tím nebyl žádný problém.
Nemůžte to být zdrojem? Mám 400W Eurocase a v bedně plno tuningových věciček. Díky za odpověď
Problemy pri bootu bych prisuzoval spis desce. Pokud muzes, tak si zkus pujcit poradnej zdroj a zkusit co to da. Eurocasy nejsou v prumeru nic moc, tady mas urcite rezervy. 2,45 ale neni zas tak malo, je mozny ze tvuj procak o moc vic neda.