zajimalo by me jestli ma na chladice s Heat-pipe vliv kdyz stoji pocitac vertikalne ci horizontalne myslim tim chlazeni
Printable View
zajimalo by me jestli ma na chladice s Heat-pipe vliv kdyz stoji pocitac vertikalne ci horizontalne myslim tim chlazeni
pokud si dobre pamatuji, tak u Heat-Pipe se uvadelo, ze by mela byt ve VODOROVNE poloze, aby fungovala tak, jak ma. Rozhodne by IMHO nemela byt kolmo vzhuru.
presne tak, ale nejucinnejsi je kdyz je mirne nahnuta jako treba scythe katanaCitace:
Původně odeslal jimmy
novejsi heatpipe by mely fungovat v jakekoliv podobe, je to zaruceno vzlinanim, uvnitr heatpipe je povrchova uprava urchlujici vzlinani, takze by to melo ybt fuk, i kdyz jak ktery vyrobce samozrejme, vim o testech ktere kdyz se heatpipe otocila vzhuru nohama, cpu se upekl, ale to uz je davno, dnes uz je to vetsinou vzdalena minulost a HP uz tuhle vedu an krase nemivaji....
ja vychazim z praktickych testu - treba freezer kdyz je kolmo (deska lezi) tak funguje o nejakych 1-2 stupinky niz, kdyz sem to namontoval tak teplota vzrostla. pak sem mel chladic kterej mel 3 pipe vedouci ze zakladny do oddelenyho bloku ale o 90stupnu otocenyho nez freezer - tam hralo roli jestli pipe meli oblouk dolu nebo vodorovne do stran, kdyz byly do stran tak teplota o 2-3 stupne dolu (min taktlej cpu, mensi plocha nez freezer). u coolermastera h061 (med) nehrala poloha zadnou roli ale mel pipe o dost slabsi. kdyz se freezer otoci tak nefunguje
si myslim ze no ono tie 1-2stupne rozdiel moze by mohlo byt sposobene aj ty ze ked dosla lezi tak moze mat chladic predca len vecsi pritlak ako ked je doska naboku, hlavne pri velkych chladicoch
no nevim jak velkej rozdil muze byt v pritlaku ale pochybuju ze to udela 2-3 stupne kdyz je to sesroubovany az se deska prohybaCitace:
Původně odeslal MisoSK