Jelikoz se v nasledujicich dnech stanu take majitelem,mam dotaz.Na strankach vyrobce se pise,ze chladic je dodavan s jiz aplikovanou termopastou - je tomu tak?Nebo je lepsi pouzit nejakou jinou a dat si ji tam sam?Co vy?Jak ste to resili?Dik
Printable View
Jelikoz se v nasledujicich dnech stanu take majitelem,mam dotaz.Na strankach vyrobce se pise,ze chladic je dodavan s jiz aplikovanou termopastou - je tomu tak?Nebo je lepsi pouzit nejakou jinou a dat si ji tam sam?Co vy?Jak ste to resili?Dik
s aplikovanou termopastou se dodavaji skoro vsechny chladice, vetsinou jde o thermal pad - takova zvejkacka, vetsinou ruzova nebo cerna. Nekteri vyrobci davaji klsickej trosku tuzsi bilej silikon.. jak jako tak bych doporucil sundat, vycistit zakladnu a aplikovat cerstvou termopastu z tubicky :)
Já jsem měl na Falcon Rocku II tu bílou pastu. Sundal jsem ji, vyčistil základnu a dal tam pastu se stříbrem, tuším Titan SL-104 nebo tak nějak. Jede to naprosto v pohodě, ale myslim, že nějak zásadní teplotní rozdíl tam nebude. Ale přece si tam nenechám co dávaj každýmu ;D
No taky jsem si ho pořídil a je tam taková divná bílá mazlavá žvejka, která je na tom pasivu ještě lehce nakřivo nalepená, takže půjde dolů. Moc důveru v ní nemám. Ale jinak chladič vypadá cool, ale ještě jsem ho nemohl pořádně otestovat, páč čekám do středy na desku s pamětma. :(
No ja ji tam nechal ze sem doma nic jinyho nemel....
Jinak ta mrizka sla dolu hned... :wink:
Hergot to je lidi!!! :-D Tady se zadarmo nic nedava!!!!Ale diky moc - pastu mam Cooler Master High Performance Silver.
já sem tam tu pastu nechal, je pěkně hustá. Přijde mi to lepší než ta zasraná stříbrná od titanu. S tou sem už skončil.
Jinak je ten spire fakt good a dost tichej.
taky jsem pastu nechal
nevim jestli je ta pasta nejlepsi ale ASIII bude urcite lepsi. Jinak misto ty mrizky sem to trochu modnul a pridal na ten tichej vetrak jeste sunona. Ma to nejaky nevyhody?
Ja sem tu blitku radsi sundal. I kdyz je Titan shit, verim tomu vic.
Cus ja chladak jeste nekoupil ale premejslym nad nim mam V7+, ale chladi zbytecne moc. Me by zajimalo jak chladi nejaky to XP 2600+ nebo aspon neco takovyho zvlada to ? dik
Jo kdyby nekdo chtel tu V7+ tak jsem z Hořovic nebo pošta. CENA 700 KC + posta.
2600+ utahne uplne v klidku (zhruba 37/44 stupnu)Citace:
Původně odeslal viiki
A jakej je rozdil mezi Falcon Rock I a II??
FR I ma silnejsi vetrak nez FR II. Rek bych ale, ze u Spire udelali FR II kvuli tomu, ze pri vetsim prutoku vzduchu uz to nechladi o moc lip a produkuje to nepatricny hluk (jenom muj nazor).Citace:
Původně odeslal SPYKER
Takze co je lepsi??Ani mi tak nejde o hlucnost(votacky maj stejny),ale "chladici vykon"?Citace:
Původně odeslal BDs
Tak jak jsem to pochopil ja tak vykonejsi bude FR I. Pokud chces vykon a chces mit velky tocky tak ti prodam V7+ :-)
No,zase nechci mit v bedne motorovku ;D :wink:Citace:
Původně odeslal viiki
No ja sem ten FR I nemel moznost otestovat, jenom sem to tu nekde slysel. Nekdo dal na FR II jinej vetrak, co mel prutok vzduch u asi jako origos FR I a chladici vykon se mu skoro nezlepsil (myslim ze asi jeden stupen dolu). Ja bych bral FR II (uz kvuli tomu, ze FR I tu nikdo nema).Citace:
Původně odeslal SPYKER
Ten FRI má taky měděnou vložku ve dně?
Jo, je to ten stejenej pasiv akorat jinej fukar.Citace:
Původně odeslal Massaro
Pokud ti nejde o hluk tak ber coolermaster HAC-V81. Na nejnižších otáčkách je vcelku tichý a chladí o trochu líp než FR2.