P4 NW 2,8 - z ničehonic 100% zátěž
Ahoj, pročetl jsem tady co se dalo a nic jsem nenašel :(
Můj problém je následující:
Po naběhnutí systému mi procesor běží na +-5% po spuštění nějakého software ( třeba TV) je zatížení kolem 8-10% a pak mi po chvilce (do 1 minuty) naběhne zatížení CPU na 100% a drží tam ikdyž ten program vypnu. Je zajímavé, že když pustím AIDU32 a podívám se na teploty, tak to zatížení zase spadne.:eek: Nepomohlo ani přeinstalování systému.
Win 2000 professional
CPU P4 2,8GHz Northwood
deska Epox - typ upřesním odpoledne
HT - vypnutý
netaktováno
Re: P4 NW 2,8 - z ničehonic 100% zátěž
chapu to tak, ze po spusteni jakyhokoli programu ti tento program/proces vytezuje cpu na 100%. jestli ne, tak se podivej do spravce uloh jaky proces toto vytizeni zpusobuje.
Citace:
Původně odeslal daso
chapu to tak, ze po spusteni jakyhokoli programu ti tento program/proces vytezuje cpu na 100%. jestli ne, tak se podivej do spravce uloh jaky proces toto vytizeni zpusobuje.
ahoj, nevím jestli je to u jakéhokoliv programu (asi spíš ne, nebo za hodně dlouho) , já to zkouším přímo na TV, tam se to projeví do 1 minuty. Ale když si dám správce úloh, tak tam je vše normal ;)
PS: už jsem resetoval CMOS a dal systém WIN XP a problém přetrvává :(
tak nepomohly ani novější ovladače na tv-tuner. Ale když vyndám jeden RAM modul (mám 2x512) tak to šlape bez problému. Je možné aby se moduly po 14 dnech nějakým způsobem rozhádali?
Který teda proces ti vytěžuje to CPU?
Najdeš to ve správci úloh (task manager)...
Nemusi to zpusobovat ten TV program...
Citace:
Původně odeslal Rhapsody
Který teda proces ti vytěžuje to CPU?
Najdeš to ve správci úloh (task manager)...
Nemusi to zpusobovat ten TV program...
No právě že asi žádnej, páč v task manageru je ten tv tuner tak na 10-40% (ikdyž dřív to bývalo cca do 10%), zbytek je normálka. Všechno na 0% a čas od času někde problikne 2-5% což si myslím že je normálka. Myslím, že softwarová chyba to asi nebude, protože nepomohla ani změna systému.
v tom pripade hledej vir/spyware.
Citace:
Původně odeslal mISHA
v tom pripade hledej vir/spyware.
myslíš, že by něco takového přežilo fdisk a následný zformátování?
for je v tom, ze pak instalujes hromadu dalsich veci. jen se podivej do threadu o spyware a zjisti si za pomoci programu ( trebas process explorer ), co ti to vytezuje. dalsi moznosti je, ze mas trebas nejaky originalni audio cd od sony, ci neco jineho, co pouziva rootkit....
Citace:
Původně odeslal mISHA
for je v tom, ze pak instalujes hromadu dalsich veci. jen se podivej do threadu o spyware a zjisti si za pomoci programu ( trebas process explorer ), co ti to vytezuje. dalsi moznosti je, ze mas trebas nejaky originalni audio cd od sony, ci neco jineho, co pouziva rootkit....
veškeré věci které po tom instaluju jsou origo ovladače k zařízení, nic jiného. A už s tím to blbne a dříve to neblblo ;) takže viry i spyware bych asi vyloučil. Ale přišel jsem na to že když vyndám kterýkoliv z modulů ram (mám 2x512), tak to jde v pohodě. Ale 14 dní to před tím šlapalo normálka v dual channelu. A do teď jsem v biosu nic neměnil. Až teď jsem zkusil clearnout CMOS a taky to nepomohlo. :(
v tom pripade bych se zameril prave na casovani pameti/pameti/desku
cim meris vytizeni cpu?
stejny program by ti mel ukazat ktery proces cpu jak vyuziva ne?
pokud vytizeni klesne k normalu po tom co spustis task manager, tak to je divne ne?
a pokud mas na zalozce performance ukazano vyuziti 100% tak soucet jednotlivych cpu usage u kazdeho procesu na zalozce processes v task manageru musi dat 100.
nepouzivas nejaky sw chlazeni nebo tak neco ?
Citace:
Původně odeslal mISHA
v tom pripade bych se zameril prave na casovani pameti/pameti/desku
časování pamětí je nastaveno podle manualu k ram ;)
Citace:
Původně odeslal Marty
cim meris vytizeni cpu?
stejny program by ti mel ukazat ktery proces cpu jak vyuziva ne?
pokud vytizeni klesne k normalu po tom co spustis task manager, tak to je divne ne?
a pokud mas na zalozce performance ukazano vyuziti 100% tak soucet jednotlivych cpu usage u kazdeho procesu na zalozce processes v task manageru musi dat 100.
nepouzivas nejaky sw chlazeni nebo tak neco ?
SW chlazení nepoužívám.
Ještě by možná stálo za to naházet tam jiný verze ovladačů