jde do desek s i815 dat vic jak 512mb ram?
Printable View
jde do desek s i815 dat vic jak 512mb ram?
Víc tam dát jde, ale imho se to nevyužije :)
mel jsem na i815 3x256MB fungovalo to + byl i znatelny rozdil oproti 2x256 (k lepsimu) hlavne pri vypalovani a ve hrach typu BF
tak to by som chcel vidiet, i815 nevie viac ako 512MB pamete adresovat, nemylis si to? (vypliva to zo specifikacie cipovej sady)
Citace:
Původně odeslal MadCap
...coz byl taky v dobe jeho uvedeni dost velkej "propadak", spolu s pomerne pomalou spolupraci s pameti, proto zustal BX chipset tak dlouho v oblibe, jediny plus byla aplikace UDMA 100 radice do chipsetu, standartne delicka pro 133MHz a v novejsi revizi i nativni podpora Tualatinu, ale adresace "jen" 512MB pameti bohuzel zustala...
tak tak, i815 podporuje iba 512MB ram
perfectum...Citace:
Původně odeslal opx123
i815 opravdu více než 512MB neumí. Spíš si tam měl 3*128MB.
Presne tak - ked tam das viac ako 512MB, tak mas stale len 512MB.
BTW. Medzi vyhody okrem ineho patri oddelena PCI zbernica a AGP 4x. Priepustnost pamati je velmi slusna.
jj, AGP 4x jsem zapomnel :)Citace:
Původně odeslal Rainbow
propustnost pameti u PIII (meho kdysi osobniho :) )pri synchroni FSB nad 100MHz a stejnym nastaveni latenci lehoucce nizsi, nez stejne "vyladeny" BXko, ale to jen rejpu :)
jo 815 bol dobry chipset ale tych 512 bola riadna podpasovka :(
diky vsem za prispevky, myslel jsem si to
mate pravdu, bylo to 3x128. mel uz jsem tech pc kombinaci tolik, ze uz v tom mam zmatek. omlouvam se za dezinformaci.Citace:
Původně odeslal herma
no ono stejne vice nezvladli W98, takze to nebylo tak hrozny s tou 512MB ram, navic i W2K si vystalcej s 512MB fpoho, az bezva XP si s 512MB skoro ani neskytnou
no po menším poladění nedělalo w98kám problémy více než 512MB pamětiCitace:
Původně odeslal Wiruz
To je blbost. 815-ka bol vyborny chipset, nie je nas malo co sme na nom taktovali svoje tulene aj k 1.6 - 1.7GHz a uspesne. A v tej dobe bolo 512MB uz vyssi mainstream.Citace:
Původně odeslal tiktak
No ja si spis stojim za tim, ze prvni revize bez podpory Tuala moc diru do sveta neudelaly, respektive ze neprinesly tolik novinek a adekvatni rozdil rychlosti proti do ty doby BXku. Respektive reknu to obracene - vyladeny BXko poskytovalo bud stejny, nebo jeste vyssi vykon (napr. v propustnosti pameti). Novinky jako UATA 100 v chipsetu, AGP 4x, nativne delicka a dalsi features potesily, stabilita rozhodne OK.Citace:
Původně odeslal iPoK
Mozna bylo ode mne slovo "propadak" silne, ale tim jsem spis vystihl, jak na adresaci maximalni vyse 512MB pameti koukal nekdo, kdo ji potreboval z nejakeho duvodu i vice (grafici, designeri, videomaniaci - ikdyz to v te dobe byl ranec penez) a hlavne pro to, ze starsi chipsety Intelu adresovaly vice, takze v tom ten "krok zpatky".
Chapu, ze slovem "propadak" jsem musel urazit jedince honici na tomhle chipsetu Tualatiny (ke kterym jsem tez patril :) ).
Nicmene vnimam "novinky" tak, ze kdyz "novinka" nema smysluplnou podporu funkce, ktera na starsi verzi nechybela, ptam se proc.
Urobioi to IMHO naschval, aby sa do serverov a pracovnych stanic kupovali i820...ale v mensich serveroch sa aj tak pouzivali. Keby tam nebolo to obmedzenie na 512MB, tak by sa i820 nepredavala vobec (aj tak to bol prepadak, ale bol by este vacsi).