Ponorné čerpadlo do nádoby bez rezania káblu ?
Hľadal som všelikde, prečítal som toho dosť, ale neprišiel som na nejaký rozumný nápad, ako dostať do nádobky ponorné čerpadlo, utesniť ju tak aby netiekla a zároveň nerezať z kábla čerpadla.
Čerpadlo je takmer nové a rozrezaním by sa prišlo o záruku. Nie je to pre mňa, takže by som to rád nechal vcelku.
Riešenie, že by bol vývod elektriny na najvyššom mieste okruhu a tým pádom by tade voda nevytekala nie je to, čo by som chcel.
Rozoberať čerpadlo sa mi veľmi nechce a ani neviem, či by to pomohlo...
Nádoba je z 12cm PVC rúry. Na oboch jej koncoch sú/budú nasadené (hrubou silou) obaly z CD keksíkov (vrch obalu na 50 kusov CD) a zalepené. Prívod a odvod vody je cez šrubovací fiting s testením, tade to nepotečie...
Len čo s koncovkou čerpadla - cez nejakú malú dierku to neprestrčím. Keď vyrežem veľkú, netuším, čím a ako by som ju potom utesnil.
Vybavenú dielňu doma tiež nemám - t.j. na vyrobenie odliatku, čo by potom pasoval do rúry.
Neviem... Má niekto nejakú rozumnú ideu ?
Re: Ponorné čerpadlo do nádoby bez rezania káblu ?
Citace:
Původně odeslal SajmoN
nemozes rozobrat cerpadlo, odpojit napajaci kabel v cerpadle, prestrcit dierkou a znova pripojit kabel a zmontovat cerpadlo uz v nadobe ?
To som ešte neskúšal a ani neviem, či by to šlo... Čerpadlo je Sicce Nova.
IMO toto nepujde, protoze ty snury byvaji zalite v epoxidu nebo co to je.
Presne tak, odpojit kabel v cerpadle nepujde, protoze je to zalite nejakou hmotou, aby se k elektrice nedostala voda. Schvalne sem zkoumal svyho Eheima. Jedine smiknout kabel a koupit vodotesnou pruchodku na kabel.
A jestli mas nejakeho znameho elektrikare, ktery ti to smikne a zapoji a napise ti na to potvrzeni, tak bys o zaruku nemel prijit.
kdysi sem neco takovyho s kamosem delali -
koukni se po "zaslepkach"(stopka, ucpavka ? nevim jak se to presne menuje) pro tu trubku, zespoda ji normalne prilep a z vrchu ji nech nasazovaci, do strany vyrizni drazku pro kabel, stejne tak i malinkej vybrus do trubky - dej kabel to toho vybrusu v trubce,muzes to i malinko zatesnit, vrsek zustane nasazovaci.... nemusi byt na nejvyzssim miste v okruhu, pokud to bude uzavreny okruh.Jeste bych upozornil ze jsme to nedelali z trubky ale spojky na tyhle trubky - je +- akorat dlouha a ma o malinko vetsi prumer(pro trubku) takze do ni ta ucpavka krasne padne, do trubky se mi to nepodarilo narvat.
Spis bych doporucil kokuknout se do prodejny pro elektrikare(popripade horn/hasu bach atd.) a kouknout se na plastovy krabicky, daji se sehnat pekny velikosti a i s tesnenim kolem vicka, pak vodotesnou pruchodku a ten kabel bych normalne riznul, z venci na krabicku dat rele a je to, zkus kamaradoj vysvetlit + a - (jaky ?) zapojeni pres rele, stejne myslim ze tam driv/pozdejs skonci
drzim palce at to cerpadlo vydrzi.. neni nic moc :-(