Inno3D 6800le 256MBDDR3-Throttling,nemera teploty v driverox
Zdravim vsetkyx.
Dnes som so doniesol doma tuto kartu a mam s nou par problemov.
1. V driveroch nezobrazuje teplotu gpu, ale v rivatuneri hej. Je to normal? Da sa to dako napravit?
2. Najprv som skusal oc na 380/1100 raz to islo v poho a neskor to uz v poho nejde. Testujem to v 3d marku 05 hned prvy test. Sprvu sa zaciatocna scena pohybovala okolo 20-23fps. Ale neskor ked som znova spustil tento test tak to behalo ledva 12-13 na to istom mieste. V pozadi som mal zapnute oba razy rivatuner 15.8. Takt na gpu neklesol vobec, ale napatie dako divne skakalo. Je toto throttling? da sa to disablovat softwarovo alebo treba zmenit daco v biose? ak v biose tak co?
3. Odomkol som vsetkyx 16pixel a 6vertex. Dako mi to zostalo visiet(neprejde testom v ovladacox ale v 3d marku facha) na takte co som tam mal 336/1100 a nexe prejst testom akekolvek ine nastavenie. Dokonca ani povodne 300/1000. Co s tym? Teplota 54 C.
4. Daju sa regulovat otacky ventilatora? Ak hej ako?
5. Rad by som zvysil napatie na jadre(teda asi bude treba), ale netusim ako to spravit. Aj som nasiel par threadov k tomu takze tam odpoved asi najdem ale ked najdete daco dobre popisane tak sem s tym. Ale hlavne sa xem spytat ze ako je na tom gpu so zivotnostou ked mu zdvyhem napatie z 1.1 na 1.4(1.5) V? Niekde som cital ze po case to gpu nevydrzi. Je to pravda?
Za akukolvek odpoved vopred dakujem.
Re: Inno3D 6800le 256MBDDR3-Throttling,nemera teploty v driverox
Mno co sa tyka ramiek tak tam mam GDDR3 takze idu standartne na 1000MHz a zatial som ix dal na 1100MHz.
Tam problem nemam. Co sa tyka oc GPU tak tam mam taky zvlastny prob. V driverox mi oc nejde. Pri teste mi vzdy vypise TEST FAILED(aj pri standartnyx frekvenciax). To ma az tak netrapi bo to taktujem v rivatuneri.
Tam to ide da sa povedat v poho, az na to ze to mozem oc az vtedy ak nastavim FORCE CONSTANT PERFORMANCE LEVEL: PERFORMANCE 3D. Lenze to potom ide aj 2D na tej istej freqv. ako 3D. Dako to nefiem inak spravit. pritom predtym som nefiem co spravil ale behalo mi to v poho separatne 2D/3D.
Kartu som bez probs odomkol na 16/6. Potom som dal frekvenciu na 360 a v pohode. Myslim ze to pojde v poho aj na 380. Nad uz to zacne blbnut. Cize ak by som zvysil napatie snad by to slo. Teplotu pri 16/6 360 mam 60. Chladic coolermaster daky co tam bol od novoty.
Dufam ze pri zdvyhnuti napatia bude teplota v medziach.
Aka je taka rozumna teplota na gpu? resp. maximalka, kedy to este facha normal?
Tebe sli regulovat otacky FANu ? Mne ani b.ha !
no ja mam teplotu pri FEARe cca 74-75 stupnov a uz sa mi to zda dost.ak by som mal viac ako 80 asi by som rozmyslal o vode alebo podtaktovani.
ak mas problem,ze ta ten interny test pri OC nechce pustit dalej tak v rivatuneri chod do power user/nVidia/overclocking/disableinternalclocktest/1 to by malo ten test vypnut(pisem z hlavy tak dufam,ze to tak je).
dalej si mozes zapnut poweruser/nVidia/oc/enablelowpower3d/1 potom by si mal mat moznost taktovat v 2d,low-power 3d a full3d.
hlavne mas zaujimavu kartu.6800le a GDDR3.kolko to stoji a kde ju maju ak sa smiem spytat?
co sa tyka oc:mne isla tiez karta po odomknuti len na asi 350/750 a po zvyseni napatia a uprave casovani(to sa ta netyka,ja mam DDR1 default na 700)mi ide zatial 430/830.na jadre to uz pravdepodobne bude maximum,ale tie pamate snad este trosku pojdu.po zvyseni napatia ti jadro pojde na 90% vyssie,len maj na pamati to co som pisal predtym...
co sa tyka fanu,tiez sa da nastavit v zalozke power user,aby tie hodnoty sli pri start-upe.
power user/nVidia/overclocking/disableinternalclocktest/1 - toto uz som mal davno a nepomohlo. divnee.
dalej si mozes zapnut poweruser/nVidia/oc/enablelowpower3d/1 - taktiez nepomohlo. neva
Kartu som kupoval v BGSe v BA. Stala 6900 s DPH. Povodne mala byt s ddr1 ale ked som ju dostal do ruky tak som bol brutal prekvapeny. Vsade (na stranke, na krabici, v manuali) bolo napisane ddr1,ale na krabici bolo nalepene 6800le dd3. Je to AGP verzia.
Pozeram ze mas silencera. Uz som nad nim rozmyslal kua. ale ked tam mas take teploty tak vaham. Tie teploty to mas v uzavrenom case ? Ak hej ake su v otvorenom? a co hlucnost silencera? A kolko mas bodov v 3dmarku 05? ja som mal zatim 5200 ale to som to nemal tusim poriadne oc.
ja 3dmarky nehram,ale na default nastaveni ovladacov aj marku som dosiahol 4950b.
kedy si kupoval tu kartu?lebo teraz tam maju za tu cenu(priblizne)6800NU.zaujimave s tymi pamatami,mozes byt len rad.a ak ti ide na 16/6,aspon ostatny budu vidiet,aky bude mat zhruba vykon 6800GS pre AGP.(bud teda 16/6 s nizsimi taktami alebo 12/5 s taktami vyssimi).
co sa tyka tych funkcii,tak pokial mas zapnutu tu prvu,neexistuje aby ti ovladace nieco testovali.v tom pripade tam je nieco posahane.nemas tam nainstalovanu nejaku "skvelu" utilitu od vyrobcu?alebo nepouzivas viac programov zaroven,co sa tyka tunningu GPU?
ak povolis tu druhu,mal by si mat k dispozicii na taktovanie 2d,3d a low-power3d.ak to nejde neviem v com moze byt chyba.samozrejme taktuj cez RT a nie ovladace.
co sa tyka silencera je to jedno z naj rieseni chladenia grafiky(spolu v kontexte s cenou a hlukom).nesmies zabudat,ze jadru davam 1,4v.a to produkuje naozaj poriadne teplo.dalej mam kartu odomknutu,cize tie styri "vadne" pipky spolu s odomknutou vertex jednotkou,tiez nieco hreju(nepresli testom v tovarni).v 2D mam normalne teplotu 45 stupnov(momentalne 44 a okolitu 31).case mam zavrety,s otvorenym som to neskusal.
co sa tyka silencera,po dlhom pouzivani mi zacal motorcek trochu vrcat,ale aj to len pred nabehnutim driverov pri starte compu.dokonca tento neduh je odstraneny v rev.2 a rev.3(ktory by som ti odporucal).silencer dokaze chladit kartu lepsie oproti stock chladicu o cca 12 az 16stupnov,takze nemaj pochybnosti.dalsia jeho vyhoda je,ze teply vzduch vyfukuje priamo von zo skrine,takze ti neohrieva dalsie komponenty.ja by som ho bral znova.asi najlepsi pomer cena/vykon/ticho/OC.