Po zapnutí PC hlásil CMOS Error-nelze loadnout BIOS
Prisel jsem domu ze skoly,zapnu PC a ejhle... :o PC nenabehlo a napsalo mi to: "load CMOS ERROR"...Proste se vyresetoval z niceho nic BIOS.Tak jsem vse znovu v BIOSU nastavil a uz to jede OK-i pri dalsich zapnuti.Vubec nevim cim to mohlo byt.Nicemu to nevadi,kdyz to jede potom porad tak jak ma,ale nechapu jak se to mohlo stat.
Pokud vite cim to muze byt,tak piste...Dik
Re: Po zapnutí PC hlásil CMOS Error-nelze loadnout BIOS
Skus zmerat baterku, kolko ma V. To iste sprav, ked prides zo skoly a mas ho vypnuty - nezapinaj komp, vytiahni a zmeraj. Moze to robit aj ona :wink:
Podruhy se mi to uz nestalo,takze to vypada ze je to OK...Buhvi co to PC blblo mezi tim co jsem nebyl doma.Mozna je uz spatna baterka,mozna ne.Kdyz to jeste nekdy udela,tak ji vymenim a bude to v poho
moze byt aj zle flashnuty bios neaky error tam stalo sa mi to raz ale to na starsej doske
Citace:
Původně odeslal Skipe
moze byt aj zle flashnuty bios neaky error tam stalo sa mi to raz ale to na starsej doske
Spatne flashnutym BIOSem to urcite na 99,9% nebude,to je celkem blbost.Flashnul jsem ho uz podruhy a vse je OK.Navic by to delalo porad a ne jednou.Ted uz je to dost dlouho co se mi to stalo a facha to OK.Bud baterka nejak zablbla nebo neco jinyho...
Citace:
Původně odeslal Luk(y)isek
Prisel jsem domu ze skoly,zapnu PC a ejhle... :o PC nenabehlo a napsalo mi to: "load CMOS ERROR"...Proste se vyresetoval z niceho nic BIOS.Tak jsem vse znovu v BIOSU nastavil a uz to jede OK-i pri dalsich zapnuti.Vubec nevim cim to mohlo byt.Nicemu to nevadi,kdyz to jede potom porad tak jak ma,ale nechapu jak se to mohlo stat.
Pokud vite cim to muze byt,tak piste...Dik
Na některých boardech se to občas stává, ať již vlivem slabé baterky nebo špatného nastavení BIOSu. Nebo taky nějaký program mohl zapsat do CMOS, případně když dojde ke změně HW konfigurace.
Pokud se to stane jen jednou, tak bych to neřešil...
Me se tohle obcas stane, kdyz zkousim jine pameti. Proste nekolikrat nabehne ok a pak z niceho nic chyba cmos a restart biosu. Neresil bych to.
Me se tohle obcas stane, kdyz zkousim jine pameti. Proste nekolikrat nabehne ok a pak z niceho nic chyba cmos a restart biosu. Neresil bych to.
Ja to nijak neresim,jen jsem na to celkem ziral kdyz mi to tam vyskocilo.Ale pameti jsem nemenil a nic jinyho sem s tim nedelal.Proste nahodicka...