-
BIOS K7VZA ECS
Potřeboval jsem upgradovat bios na desce ECS K7VZA. Mám verzi biosu 3.2d a chtěl jsem povýšit na 3.7. Po uložení stávajícího biosu mi po spuštění flashování napsal Award program: Unknown flash type!. a Kvitlo se to. Počítač běží OK. Nevíte, čím by to mohlo být? Jo, ochranný jumper jsem přepl. Díky.
-
Nevím to jistě, ale zřejmě je to chyba desky. U třech desek z pěti jsem se setkal se stejným problémem. Po flashnutí BIOSu to psalo to co popisuješ. Pomohla až výměna celého švábu. Ale při pokusu o flashnutí nového BIOSu se to u jedné desky opakovalo hned a u druhé při dalším flashnutí. S tou třetí jsem se natrápil nejvíc. 3x byla na reklamaci, 2x se vrátila s novým švábem a potřetí mi ji vyměnili za novou.
-
A jakou verzi Award flashe máš? Některé starčí programy nepodporovaly nové flashky. Zkus novější :wink:
-
Díky všem, už jsem na to přišel. Přehodil jsem opačně jumper na ochranu přepisu biosu. Myslel jsem, že jse povolil přepis ale přitom jsem to zakázal. Pochopil jsem to spatně z manuálu. Flashl jsem tam 3.7 a je to O.K. Zvýšil se mi výkon celého počítače, a spousta chyb byla odstraněna. cau, PTF