Jak zmenit board ID????????
Zdravim. Koupil jsem grafiku Inno3d gf6200 128MB 128bit AGP. v rivatuneru jsem ji zkousel odemknout a vsechno OK. Tak jsem si rekl, ze bych ji flashnul na 6600! Vyzkousel jsem hafo biosu (palit, XFG, Club3d, Origo Inno3d 6600...) ale nic nepomohlo, karta se ve win hlasi porad jako 6200! pri startu jako 6600. Nejsem si jist, jestli se pri flashovani odemknou ty povypinane features jako komprese atd. o ktere je 6200 osizena?? Nastala vubec nejaka zmena, kdyz se porad hlai jako 6200???
Diky za radu
Re: Jak zmenit board ID????????
Citace:
Původně odeslal NorMack
Zdravim. Koupil jsem grafiku Inno3d gf6200 128MB 128bit AGP. v rivatuneru jsem ji zkousel odemknout a vsechno OK. Tak jsem si rekl, ze bych ji flashnul na 6600! Vyzkousel jsem hafo biosu (palit, XFG, Club3d, Origo Inno3d 6600...) ale nic nepomohlo, karta se ve win hlasi porad jako 6200! pri startu jako 6600. Nejsem si jist, jestli se pri flashovani odemknou ty povypinane features jako komprese atd. o ktere je 6200 osizena?? Nastala vubec nejaka zmena, kdyz se porad hlai jako 6200???
Diky za radu
Nic sa neodomkne a nazov sa taktiez nikdy nezmeni , na mojej byvalej ASUS 6200GE som zmenil DEVICE ID aj dal BIOS z 6600 ale kompresie ostali zamknute lebo to bude zrejme urobene HW a nie v BIOS-e ,, karta sa vzdy hlasila ako 6200 ,, na AGP verziach tych kariet ten nazov ako sa karta v systeme hlasi nejde zmenit .
Musi to ist na 100%, najlepsie by asi bolo stiahnut original BIOS a upravit ho, neviem aky program sa pouziva na GF karty, ale na ATi je to napriklad RaBiT. Oznacenie karty (tzv Device ID) sa deli na tri polozky, z ktorych prva cast je typ karty (6600, 6800 etc...), druha SubSystem, a tretia SubVendor - to je vyrobca. Vsetky tieto udaje su ukladane v hexadecimalnom kode. Staci, ak si otvoris ten povodny BIOS v nejakom BIOS editore pre GF karty, prepises Device ID zo 6200 na 6600 (pripadne 7800GTX :8), zmenis takty a otvoris dalsie pipky (da sa urcite aj to, ibaze neviem ci taky editor existuje, ktory to dokaze, to si budes musiet pozriet v Googli). Takto upraveny BIOS narves na kartu a malo by to fachat, ibaze to rob cez program RamBios... Takto to mne fungovalo na ATi kartach, na GF som zatial neskusal... :wink: