Data vkladam do MySQL databaze cez prikazovy riadok mysql.exe...ale ked vkladam zaznam s diakritikou tak sa mi nezobrazuje spravne...da sa nastavit kodovanie tohto prikazoveho riadku??
Printable View
Data vkladam do MySQL databaze cez prikazovy riadok mysql.exe...ale ked vkladam zaznam s diakritikou tak sa mi nezobrazuje spravne...da sa nastavit kodovanie tohto prikazoveho riadku??
a nechces treba pouzivat nejakeho admina ? Mysql Front, PHPmyadmin...
mozna by pomohlo :
SET NAMES CP1250;
nebo
SET NAMES utf8;
Pouzivam phpmyadmina, ale teraz vytvaram jednu tabulku v ktorej sa meni vzdy len jedna polozka a preto mi pride prakticke pouzit prave toto...
BTW: SET NAMES nefunguje ( mam verziu 3.23.47 )
Resil jsem neco podobneho. Muj tip je, ze to komunikuje s databazi v zakladni sade UTF-8, ale stranku si nacitas v 1250, lehce jsem hledal, kde to nastavit, ale bez uspechu.
Nechápu, proč nenainstaluješ nějakou použitelnou verzi.Citace:
Původně odeslal Secret
IMHO Těžko ti někdo poradí, většina lidí jede na MySQL 4+ ;)
Z mých zkušeností s verzemi, kde ještě nebyly znakové sady - v jaké kodové stránce to tam vkládáš, v takové se ti to zobrazuje.
Vkládání příkazovou řádkou nebudu asi na diakritiku ideální.
Skusal som instalovat MySQL 4 ale mal som problemy pri instalacii a nebehalo mi to...preto pouzivam tuto zastaralu verziu...Citace:
Původně odeslal kecinzer
No protože ti tam haprovala stará služba, musíš tu trojku pořádně odinstalovat.Citace:
Původně odeslal Secret
Co si jeste vzpominam na mysql 3, to zadny znakovy sady neumelo, tedy vracelo data presne tak, jak tam byly vlozeny. Pokud chces pracovat se znakovymi sadami, musis nainstalovat aspon 4ku. Jako ono se jeste nejak da vyzit s 3kou, kdyz pouzivas nejakyho slusnyho klienta, ale pres konzoli...
radeji 4.1 nez 4.0Citace:
Původně odeslal ripper