-
[b]A zase XP[/b]
Zdravím, mám jeden dotaz ohledně WinXP, mám naistalované WinXP SP1 Pro corporate. Můj problém spočívá v to, že se mi stále ojevují "modré obrazovky" a to kdykoliv a nečekaně, někdy když hraju nějakou hru nebo hned po té co z ní vyskočím, taky někdy ikdyž není spuštěná žádná aplikace, nebo taky v softu na 3D kontruování.V prohlížeči událostí v oddílu Systém to píše system eror kategorie:102 a při bližším zkoumání je vypsaný obsah fyzické paměti (taková ta šílená čísla). Měl sem už několik verzí XP a vždy mi to dělalo něco podobného.Než sem instaloval tyhle poslední XP měl sem Win2000 Pro SP3 a vše jelo naprosto stabilně a v pohodě a jednou modrá obrazovka.Ještě mám podezření na vadnou paměť ale když ta sestava pod Win2k jede stabilně proč nejede pod XP,tímto vás prosím o pomoc, předem děkuji za odpověď .
-
XP jsou opravdu citlivejsi. jinak nevim jestli to mas ocnute. esli jo tak to dej an zakladni takt a projed pameti Goldmemem a uvidis...
-
Tak sem nekolik dni testoval, nejprve memtestem86-3.0 je to podobne jako Goldmem ale testuje jen pameti a ten zjistil ze jsou pameti ok.Tak sem stahl 30denni verzi Goldmem a nechal poc testovat pres 10h, test stale bezel ,ale vysledku sem se nedobral a ani po otevreni souboru gm.rpt sem se nic nedozvedel max ze to je 30denni verze a mam ji zaregistrovat, takze ted jedu na W2k SP3 a do Xpecek asi jeste nejaky cas nepujdu jeste zkusim prohodit s kamosem pameti a pak uz jen zbyva koupit nove zelezo.
-
Mno pokud tam W2K šlapou, tak bych to viděl na nějaký problém s ovladači.
-
To sem si myslel taky ale vsechny ovladace sem mel bud WHQL nebo prorazene samotnyma XPckama, ted premyslilm mozna ze to bude boardem protoze pred casem se mi stala takova vec ze sem mel "taknutou" FSB ze 100 na 104 cimz se zvysila rychlost procaku na 1352MHz a takhle to nejaky cas jelo v poho pod W2kSP3 az pri nejake hre se mi hryzl komp a po restartu nic ani nezabral, vytahl sem i sitou snuru 220 a zase nic tak sem resetoval bios zacalo to nabihat az do te chvile dokud se neobjevila hlaska Checksam erro dafauld loaded ale zaroven se to zase hryzlo a kolem procaku se zacal vyluzovat podivny zvuk podobny seveleni vzduchu a pritom se zahrivaly nejake polovodicove soucastky ctvercoveho prurezu ktere sou nad procake. Nic se nepalilo a ani nic nesmrdelo.Pomohlo az sundani chladice a opetovne nahozeni a ztazeni FSB na 100.Mozna je to tim ze MSI na tehle desce negarantuje Durony(Morgan) ted ho tam mam,ale Durony (Spitfire) a to do frekvence 1,2GHz.