Premejslim o poradnejsim OC myho XP2000, jsem asi jen na 2200+(OC). Jakej chladak by byl dobrej. Ale nechci za nej zaplatit majlant. Nejaky zkusenosti s medenym ?
Printable View
Premejslim o poradnejsim OC myho XP2000, jsem asi jen na 2200+(OC). Jakej chladak by byl dobrej. Ale nechci za nej zaplatit majlant. Nejaky zkusenosti s medenym ?
Volcano7+, alebo Volcano9 (stoja tak trochu dost, ale nie zase vela) Ale su dost hlucne.
V7+ nebo V9 jsou dobry a celkem levny a nebo coolmaster
kdyz chces dobre chladit vzduchem tak si musis zvyknout na hluk (vetsinou)
V7+ nebo V9 mi nepripada zrovna nejlevnejsi. :oCitace:
Původně odeslal Heller
A co treba nejaky titan TTDB5 tusim, ze se nejak tak jmenuje, mam v tom chos - j e jich moc :-(
Ja teda nepremejslim o nejakem velkem OC, ale ten vysavac na BOXchladaku je nehoraznej...
Myslim ,ze by nemusel byt spatnej CoolerMaster CP5-7JD1B-0L, (silent,copper base) za asi 380Kc.Mate s nim zkusenosti nekdo?
Ten Cooler Master je dost onicom. S Titan D5TB CU35 som mal na XP 2000+ bezne 48 stupnov. S Cooler Masterom CP5-7JD1B-0L som mal stale minimalne 50 stupnov.Citace:
Původně odeslal Majkl
SPIRE FALCON ROCK II,celkem si ho tu chvalejCitace:
Původně odeslal murko
;D sem jeden z nich...Citace:
Původně odeslal SPYKER
Titansky shitly Titan neber ;D . Ted jsem videl jeden novej - borci si s nim sice neurvali drzak na socketu, ale to poutko to nevzdrzelo a prasklo presne v pulce ouska(a naivne se byli u nas zeptat jestli se neprodavaj samostatne spony na chladice:lol:) - krasnej pohled a dukaz smejdovosti 8)
To uz radsi fakt ber toho Falcona - ten s medenym koleckem ma aspon trojitou sponu, takze takove nehody nehrozi ;)
Ja ho sice nezkousel (mne staci muj coolermaster DP5-OL), ale tichej je a cena u nas v shopu jen 390,-, to je skoro zadara.
jooooooj SPIRE RULEZZZ
mam sice Whisper Rock, ale sem naprosto spokojenej, jen skoda ze tam nemam ten medenej stred
sem taky pro ten Falcon, za tu cenu tezko dostanes neco lepsiho
pokud nechces moc utratit tak si kup neco s velkym hlinikovym pasivem a s medenym rozvadecem
btw.: ty medene chladice sou docela drahe, puvodne sem chtel KoperKinga ale jak sem videl jeho smesnou velikost, tak sem vzal radsi Whisper Rock, to je poctivy kus hliniku ;D ;D
co treba Copper Silent od Arctic cooling. Me chladi 1700+@2005Mhz na 53°C. stoji asi 500 s dani.
AC Copper Silent...
:roll: to je drahe na spire se nechyta ;DCitace:
Původně odeslal Snaker
No ja FalconRockaII kaufnul za 320 Kc s dph,ale muj XP 2100+ hreje vesele dal a nekgdy vyleze az do nejakych 60C.Je sice fakt,ze moje deska co se detekce fanu tyce,je nejaka pofiderni {v biosu mi proste neukazuje kolik otacek ma fan mrcha a chladic to umi},ale kdyz jsem osahaval po zatezi heatsink chladice,tak byl docela teply.Teplotu ted checkuju SpeedFanem.Negdo mi tady tvrdil,ze ten FalconRock II je super spise na TBredy {skoda ze ho nemam},ktere moc nezhavi.
Ve své cenové kategorii je nejlepší. Je (vše relativně) tichounký, levný a pokud je dobře připnutý a je přítomna good pasta tak chladí výborně. AMD v popisu 49° max.Citace:
Původně odeslal Majkl
??? tak to se divim me se to pres 50 nedostane...asi mas spatne vyresen odvot tepla z case venCitace:
Původně odeslal Hombre-CZ-
Kolik stoji a kde se da sehnat?Citace:
Původně odeslal GABO
Kde se da splasit ten Falcon v Hradci ?Citace:
Původně odeslal SPYKER
jestli chcete chladit poradne a nevadi vam zvuk zapraseneho vysavace, doporucuji jednoznacne Cooler Master HAC-V81. V testu 40 chladicu pro XP byl nejlepsi (Volcano bylo az za nim) a stoji jen cca 500 kc. Ja mam pri otevrene kejse XP 1700+@2700+ na 43 stupnich pri max. otackach... v baleni je potak a muzete otacky menit. Az na hlucnost jednoznacne best of
Ještě je tu možnost koupit Speeze RaptorCool, co mám v podpisu. Je to v podstatě to samé jako Falcon Rock II a chladí dobře. V klidu 38°C max burn K7 54°C.
Akorat si budes muset zvyknout na malinko vetsi hluk i pri snizenejch otafckach to dela docela bordel, ale kazdopadne ja sem si zvyk a i pritom spim a pohoda.Citace:
Původně odeslal Semik
CoolerMaster CP5-7JD1B-0L: v klidku 44 při zatěží max 51 :wink: ale musel jsem ho lapovat 10 minut:-))
CP5-7JDIB-OL
Musím říct, že jsem nadmíru spokojen. Je předevšim velmi tichý. Moje XP2100 TB uchladí i s nastavením 11x200 (to už nestíhají ale moje DDR266) .... Na frekvenci 13x166/166 (moje defaultní) má 42°C (heatsink jen mírně vlažný) bez přídavného odsávání z bedny. Když hraju dlouho a je teplo, tak si pouštím přídavnej 80x80 fan (tichej - 2000ot.) v zadní části bedny a vše je v pohodě. Navíc novej Fanspeed 4.08 umí regulovat jeho otáčky i na NForce2 prknech, co ž považuji za SUPER. (vyzkoušeno) Kdo si potrpí na extremě výkonné, ale hlučné chladiče může je tímto způsobem utišit, pokud zrovna nepaří extremně hry, nebo nemá drasticky přetaktováno ........
Lapování tohoto modelu nemá téměř žádný efekt, nicméně, jak již tu kdosi napsal, to patří k dobrému koloritu solidního overclockera .... já sem na to línej ... ;D
Ja mam na svým procesoru Spire Fridge Rock, teplota je maximálně 42 stupňů, hluk ucházející a stál 370 Kč s DPH