Re: Epox 8NPA7I, skusenosti
Citace:
Původně odeslal NoXal
mate pls niekto skusenost s touto doskou? rozhodujem sa medzi touto a Gigabyte K8NE. Zaujimalo by ma akoo je na tom s OC, 8NPA7J ide brutalne ako som zistil ale neviem ci to plati aj pre tuto :(
ak ste sa teda niekto stretli s touto doskou, tak napiste pls
diky moc
PS. DFI je uz moc vela cashov :))))
Dnes som na nej postavil PC, stary bios dovoloval iba +0,5v na cpu, s novym uz az +1,5v co je uz dostatocne, takze spoko doska, odporucam.
Citace:
Původně odeslal STiLL
Citace:
Původně odeslal NoXal
mate pls niekto skusenost s touto doskou? rozhodujem sa medzi touto a Gigabyte K8NE. Zaujimalo by ma akoo je na tom s OC, 8NPA7J ide brutalne ako som zistil ale neviem ci to plati aj pre tuto :(
ak ste sa teda niekto stretli s touto doskou, tak napiste pls
diky moc
PS. DFI je uz moc vela cashov :))))
Dnes som na nej postavil PC, stary bios dovoloval iba +0,5v na cpu, s novym uz az +1,5v co je uz dostatocne, takze spoko doska, odporucam.
ok diky, inac uz ju mam objednanu, tak ked mi pride tak skusim co dokaze :) potom napisem
Chci se zeptat majitelu teto desky, jakou jim ukazuje teplotu procesoru? Mam Sempron64 2800+
Predtim jsem mel na Gigabyte po Prime necelych ctyricet, kdezto Epox uz v BIOSu bez zateze ukazuje 45...
Radsi se ptam, jestli je to u tohoto typu normalni, nez zacnu laborovat s pastami a box chladicem - diky!
Momentálne mám túto dosku v kompe na skúšku. Mám vnej Sempron 2800+ pretaktovaný na 267x8. Chladič tam mám AC Freezer 64 PRO. Teplota v kľude je 37 stupňov. S boxom to bolo skoro stejné, možno 1-2 stupne viac. Túto teplotu mi ukazuje everest (bývalá aida). Oproti pôvodnej doske (Abit NF8 ) to ukazuje trošku viac.V záťaži to neprelezie 50 stupňov.
Citace:
Původně odeslal robo
Momentálne mám túto dosku v kompe na skúšku. Mám vnej Sempron 2800+ pretaktovaný na 267x8. Chladič tam mám AC Freezer 64 PRO. Teplota v kľude je 37 stupňov. S boxom to bolo skoro stejné, možno 1-2 stupne viac. Túto teplotu mi ukazuje everest (bývalá aida). Oproti pôvodnej doske (Abit NF8 ) to ukazuje trošku viac.V záťaži to neprelezie 50 stupňov.
Diky za infos!
Práve som na 8NPA7i flashol nový bios 8N7i6601 (cez disketu). Tento bios mi na nej nejde :-(. Počas flashu ako píše tie paličky zostane jedna časť čierna. Po reštarte už komp nenabehne, len hľadá disketu s AWDFLASH a biosom. (našťastie). Tak som sa vrátil k predošlému. Skúšal to niekto? Vypadá, že ten bios je neúplný prípadne na nejakú inú dosku. Sťahoval som z taiwanu z domovskej stránky.
edit: Tak som to skúsil ešte z "epox.nl" a tam to ide OK.
Mě ten BIOS (8N7I6601)šel flashnout normálně,takže problém bude asi někde jinde.Jinak mě taky trochu zarazila ta vyšší teplota CPU.Regulovat větrák na CPU přes bios nelze,jedině s chladičem který ma 4pin zapojení do desky.Co se týče Speedfanu tak mě ani neukaze napětí na desce,takže musím použ.tu utilitu přímo od Epoxe(USDM).Jedu se Sempronem 2800 na 2.4GHz(FSB300,HT 3x 1.45V).Teplota CPU 32/48 stupňů.
Sice mam Epox EP-5P945-J (socket 775 a i945) .....
Citace:
Původně odeslal radarsdi
Co se týče Speedfanu tak mě ani neukaze napětí na desce,takže musím použ.tu utilitu přímo od Epoxe(USDM)
JJ, speedfan zatim neumi cist napeti z cipu Fintek F71872F kterym Epox svoje desky osazuje ... snad casem (kazdopadne k nahlednuti mi staci USDM)
Schvalne se ve Speedfanu nebo CPU-Z podivejte, jakym sensor IO je osazen vas Epox.
Citace:
Původně odeslal luczan
Jedina vec co ma stve, ze ventilator na CPU fici stale na 3200 otackach a neviem ako to stisit. B biose som nastavil SMartFan podla teploty ale ocividne to na mna kasle.Skusil som to aj cez speedfan, ale dettoooo, tak neviem.Snad pomoze prepalenie biosu, mozno ani to nie...
Nepomuze, Epox pouziva Intelem doporucene 4pin zapojeni vetracku i u desek pro AMD. Proc, je mi zahadou, zvlaste kdyz chladice pro 754/939 4pin konektory nemaji, samostatny vetracek s 4pin konektory temer nejde sehnat.
Koho zajima tato problematika blize, muze kouknout na tento thread, kde sem resil jeden s timto souvisejici problem.
Dle CPU-Z mám FINTEK F71872F.Stáhnul sem tu nejnovější CPU-Z verzi 1.35 a napětí na procesoru mi milně ukazuje 0,968V.Jinak napětí mám v biosu mírně zvýšený na 1,45V.
Citace:
Původně odeslal radarsdi
Stáhnul sem tu nejnovější CPU-Z verzi 1.35 a napětí na procesoru mi milně ukazuje 0,968V
http://forum.x86-secret.com/showthread.php?t=4141