sa mi do ruk dostala tato doska, starucky socket 7, no ma zaheslovany bios. googloval som ale nic som nenasiel. ako ho resetnut? :?:
Printable View
sa mi do ruk dostala tato doska, starucky socket 7, no ma zaheslovany bios. googloval som ale nic som nenasiel. ako ho resetnut? :?:
reset cmos jumper nebo baterka na chvilku ven by mohl stacit, jina ochrana biosu by tam byt nemelaCitace:
Původně odeslal daart
clear cmos jumper tam nie je, baterka aj ked vyberem nic, aj ked skratujem kontakty na baterke nic... sa asi neda...
To by ta deska musela mit externi chip pro ulozeni masterhesla nebo podobne vyresenou ochranu setupu, jako maj nektery lepe zabezpeceny notasy, ale u stary Asusky bych to nepredpokladal, ikdyz pristup Asusu byl vzdy ruzne "inovativni" at to bylo ku prospechu nebo na skodu. Jejich BX desky co jsem mel v ruce zadnou takovou ochranu nemely, tedy nepredpokladam ani tahle starsi. Vyzkousej jeste baterku vyndat treba pres noc, mozna to napeti "drzi" nejakej pomalu se vybijejici kondik.Citace:
Původně odeslal daart
Presne tak - na mnohych doskach je tam kondik (ten zabezpeci, ze mozes vymenit bateriu bez straty nastavenia) a treba to nechat vybrate dlhsie (aspon tak pol hodinu).