Chystám se taktit svou grafarnu ale nevim jak poznam kdy se prehrivají pameti a kdy gpu. Poradite mi?
Printable View
Chystám se taktit svou grafarnu ale nevim jak poznam kdy se prehrivají pameti a kdy gpu. Poradite mi?
Kdyz budes mit moc pretakteny pameti budes mit v obreze artefakty....
A kdyz GPU tak se to kousne...
Jinak prehrivani muzes zkusit zjistit prstem 8) 8) 8)
to si ale kup naplasti na puchyre:-))Citace:
Původně odeslal Chihuri
Alebo radsej zober od mami v kuchyni chnapku ;D .Citace:
Původně odeslal mraky
Artefakty jsou bud bily tecky nebo cerny cary.
Nekdy to kresli nesmysly (veci ktere v obraze nemaji byt).
nebo ze ti spadne 3dmark do winu...
Já zjišťju, jestli se nepřehřívá tak, že pokud na GPU tak 10 vteřin udržim prst, tak je to v OK. 8-)
tak to si pojd sahnout na moji manli, prave jsem zjistil ze i kdyz to mam takhle taktly, ze mi vypadl kontakt od vetraku a on se celou dobu netocil :o ale vsechno vpoho, uz jede ;D
kdyz na tom udrzis 10 vterin prst, zaplatim Ti transplantaci novyho ;D 8)
Ne, díky. Moje ATI Rage 128 32MB(ne zrovna nejnovější) mojemu prstu na "zahřátí" stačila. ;D
2Slusnak: co ja vim tak se to meni podle sceny a podle grafarny... treba point sprites ma co sem videl barevny velky/maly tecky,nebo bily...
ale treba v takovy nature "prsej" listy motyly atp. :) jsou tam ty chyby hodne videt a sou tam i kdyz jiny testy sou OK,taky se ty pameti o dost vic zahrivaj nez treba u jinyho testu (aspon muj subjekt. nazor)
na test pameti je NATURE podle me idealni...
Jo s nature je to pravda, akorat ze me neprsej listy, ale obrazovka dostane krasny zelenozluty odstin a pak se to totalne pos*re, jinak gpu vytuhne comp.
Ja mam na to taky softik, Artifact tester 2, co je podla mna dobry soft na otestovanie ci uz nie je grafika moc pretocena. Ked sa to spusti, testuje to rozne obrazce a zistuje ci nie su v obraze artefakty. Vela krat som tak zistil ze uz je grafika moc taktnuta
Tak vam dekuju za rady, pretocil sem grafarnu na 285/275 na biosu 9100 (275/275). Ty pameti nejdou ani trochu. Asi na ne casem dam pasiv. Ale artefakty se mi neobevovaly v Nature ale ve Vertex Shader - pandulakum rostli na tele trojuhelniky.
2Ico: zkousel sem ten tester a je vyslovene na HO**O ! hlasi mi 0 chybnejch artefaktu i kdyz v nature uz "prsi" jako prase.... a v jinejch testech taky hazi hlody....
Je to jasny,ze to nezjisti chyby,kdyz se pri tom artefakt testu ty pamete ani neohrejou... :)
To Chihuri:
3DM2001:
V Car mi to dela hlavne bily tecky.
V tom drakovi hlavne ruzny cerny cary.
V Matrixu se koukam hlavne Neovi na brejle, objevi se mu tam bud takova boule nebo cernej trojuhelnik. Jednou taky couhal chlapkovi s brokovnici cernej trojuhelnik z ramene.
V Nature mi listy neprsi, nejcasteji jsou tam bily tecky.
Obcas se objevujou i cerny tecky (jako na filmovym platne v kine).
A samozrejme to muze kdykoliv zatuhnout a pomuze jen tvrdej restart.
...ten Artefact Tester2 je sucastou Omega driverov a stoji fakt za [I]
Moje skusenosti:
moc OC GPU: obraz ma biele bodky, cierne male kocky, test mrzne
moc OC pamate: obraz sa deformuje, pasy cez obrazovku, zalomene casti obrazu.