Nikde jsem toho moc o wifi na slovensku nenašel to to tam nikdo nechce,nebo tam maj drahou konektivitu?
Podělte se o to co jste slyšeli,nebo tak něco.Byl bych velmi potěšen za vaše názory,hlavně od Slovenských bratrů.
Printable View
Nikde jsem toho moc o wifi na slovensku nenašel to to tam nikdo nechce,nebo tam maj drahou konektivitu?
Podělte se o to co jste slyšeli,nebo tak něco.Byl bych velmi potěšen za vaše názory,hlavně od Slovenských bratrů.
Nepochopil som otazku ???
Ak ti ide o nieco ako czfree, tak na Sk funguje skfree... V kazdom meste mas urcite aspon jednu wifi siet. Pozri www.skfree.net ...
No iba v BA je nespocet wi-fi sieti, napr aj nasa siet, ale na kritickych spojoch uz mame 5GHz anteny, ale inak 2.4GHz popripade RONJA... 2.4GHz pasmo je uz ale dost zarusene tak to v BA uz nieje take jednoduche bez problemov prevadzkovat...
U nas v NR to je tiež vcelku v pohode. Niekolko providerov, ale vačšinou idu 5GHz a po sidliskach potom už kablom. Par kratkych prepojov (ako ku mne :wink: ) 2,4GHz. Dostupnost je vcelku slusna aj v okoli nakolko Zobor je vidiet zdaleka.
Ja byvam na uplnom vychode v obci pri Snine a mame wifinu uz asi viac ako rok, ja som pripojeny od maja, takze neviem, cena je celkom v pohode, mam 192/192 kbits
Nasa siet v Lucenci(nie je jedina) bezi zatial na 2.4GHz+par rozvodov po cinzakoch kablom. V Lucenci je to uz riadne huste, ked sa otocim s notebookom pri hlavnom AP, tak chytim okolo 23 AP a to je na tak male mesto dost... :-) Cena 500,- Sk/mes za zdielanu 1024kbps(nie dsl, full duplex). Prave pracujeme na posilneni hlavnych spojov...
Nemaj boja unas je to tiez dost divoke a to je tiez male mesto. V poslednej dobe je v mode skryte ssid. Okrem toho su takmer vsetky cinziaky pospajane kablom.
Pekne, tak toto musim poslat mojmu providerovi, ak neprida, tak prejdem na DSLko, pomer cena/rychlost je tam omnoho lepsi...Citace:
Původně odeslal lcdc
Tu v Petrzalke som ich chytil aj nad 40, a to s 19dB sitom ;D Wifi je uz vsade => neda sa to pouzivat. Prechod na DSL sa oplatil, je to uuuuuplne o niecom inom :-)Citace:
Původně odeslal lcdc
ehm, mel bys rychle kontaktovat patentovej urad ;), full duplex na WiFi ?Citace:
Původně odeslal lcdc
On ale myslel synchro linku 1024/1024
Presne tak, jasne, ze wifi je half duplex. Wifi sa da pouzit len ako koncovy bod. Mame uz poskladanu jednu skusobnu ronju(este vyhrievanie sosoviek v tomto pocasi :-) ), test na 20m prebehol v pohode, no uvidime, ako to bude na cca 300m... :-)
Super,děkuji za vaše thready,ocenil bych kdyby sete třeba připsali kolik vaše města mají obyvatel a kolik si učtujou provideři za zřízení služby (AP,kabely, atd.... )
no ja to tu unas vpohode prevadzkujem... unas si myslia ze mikrovlnka je len na "pecenie"http://4um.ocguru.cz/images/icons/icon10.gif
Tak ja som zacvakal za zriadenie 2400 Sk, dostal som Ovislinka a antenu na strechu + kabelaz. Pripojil odo mna aj suseda, inak by ma to stalo takmer 2x viac. Za zriadenie si z tej ceny uctoval provider nejakych 400 Sk. Mesacne platim nejakych 599 Sk s DPH za 192/64. Za tu cenu by uz mohol aj navysit rychlost... Provider ma uz asi 300 userov, zopar u nas v obci, vacsinu ma v Snine. Teraz konecne prechadza na g-standard, tak som zvedavy ako sa to prejavi na stabilite siete, lebo cez vikendy boli caste kratkodobe vypadky.Citace:
Původně odeslal TIMBERJACK
Teraz sme uz cez toho Ovisa pripojeny traja, hodil nam k nemu switch, je mozne, ze dostanem router a pusti nam 512 kbits..dufam
Nebudem sa zbytočne rozpisovať. A nechcem ani robiť reklamu, ona ta firma si ju ani nezaslúži :(
http://www.nitranet.sk/
Real tak 50 až 750 kbit/s DOWN
10 až 250kbit/s UP
Citace:
Původně odeslal daggy
To máš garantovanou linku?
g-stadart tim myslíš 54 Mbps?
Tak napriklad v Martine sa rozbieha Gaya. Ceny su XXX SKK s dph za linku XXX/XXX kbps. tj. napriklad 256SKK za 256/256. Vela ludi sa stazuje ze im to ide pomaly, u mna nic take nepozorujem. Pingy 30-40ms, realna rychlost pri 512ke linke tych 400-450kbps. Agregaciu na papieri maju napisanu 1:8 co nie je nijak strasne.
Nie, mam zdielanu linku 1:5 ale obcas mam pocit, ze je to 1:50, su caste vypadky, proste provider to nezvlada. Jo, prechadzame ne Gcko 54 Mbits, snad sa to zlepsi.
Citace:
Původně odeslal daggy
S tim nepočítej :)
Citace:
Původně odeslal tomase
hm 400-450kbps sa mi zda dost mala realna rychlost nemyslis? ja mam na papiery 1:10 po novom to uz je 1:15 mam sice len 256 ale pod 240 mi to neklesne. teda aspon som si zatial nevsimol http://4um.ocguru.cz/images/smilies/pit_icon_smile.gif
.Ale zas ked sa este len rozbieha ta Gaya tak sa to asi casom zlepsi http://4um.ocguru.cz/images/smilies/pit_icon_razz.gif.
:p
no na surfovanie je 400-500kbps az az. Vzhladom na to ze mam pingy do 30, tak je to vhodne aj na online hranie. Typicka rychlost stahovania 60kB/s +- 10. Je to FLAT so zaujimavym FUPom (denny limit v MB je ciselne rovny rychlosti linky v kbps ;] Za 5 kil pre rodicov na maily a sestru na chatovanie slusna linka :-)Citace:
Původně odeslal mikii