Je nějakej podstatnej rozdíl mezi LCDéčkama co se týče škodlivosti na zrak?
Printable View
http://www.ocguru.cz/smileys/lol.gifCitace:
Původně odeslal Ondratel
tak tomu rikam veta
:lol: mno pokud sem pochopil tu nesmyslnou vetu tak se asi ptas jakej rozdil je mezi CRT a LCD monitorama ve skodlivosti ? :)
jasna volba LCD.... pokud ti de o zrak a skodlivodti :D
No jo já už jsem 17 hodin vzhůru, tak já to zkusim ještě jednou:Citace:
Původně odeslal Commander
To právě ne, jde mi jenom o rozdíly v LCD monitorechCitace:
Původně odeslal J.Wade
nie .... iba podla tvojej blbosti ci si nechas vypalovat zrak zlym nastavenim ;D
O skodlivosti neviem, ale ked si neznizis jas a kontrast na minimalne hodnoty (pri kancelarskej praci) tak aj z LCD paradne palia oci... minimalne mna. Pri filmoch a hracj je zase treba obe hodnoty zvysit. Sice mi niekto povedal ze si na to casom clovek zvykne a prejde to (asi mesiac) ale aj tak bol moj prvotny dojem sklamanie. Nad 50% s kontrastom a jasom som sa este nedostal, mozno keby mi na to moje LCD svietilo priamo slnko... :wink:
Mno sice pochybuju, ze tomu lidi odsud budou verit, ale...
http://blog.macich.net/1098380310-mo...-oci-fama.html
Ja jsem to slysel i primo od doktora. Pokud s tim nesouhlasite, tak to nepite mne, diky :wink:
su rozdiely...kupujte LCD s normou TCO 03...vyssie naroky na ergonomiu... ;D
To ze se ti oci zkazej zalezi IMHO na osobnich dispozicich. Ja jsem stravil mladi u mizerne cernobile televize ktera slouzila jako monitor.Citace:
Původně odeslal mraky
I kdyz jse pravda, ze stroje jako ZX Spectrum, IQ 151 a podobne mely neporovnatelne hrubsi rozliseni nez dnesni pidipixely na LCD.
A ve skole spoustu casu na dost hroznych monitorech.
Po 20 letech u obrazovky pocitace oci nejsou problem.
U LCD mi trochu vadi podsvetleni zarivkou. Tam muze mit nekdo problemy.
muzes resit LCD s LEDkama... akorat si priprav balik :?Citace:
Původně odeslal Sasa
Únava očí je hodně i o světelných podmínkách na pracovišti, nechat si v noci rentgenovat oči zářivkou v na maximum svítícím LCD nebo vytočeným CRT rozhodně není dobrý nápad, je dobré mít lehce osvícenou plochu za monitorem, nemít to proti oknu, nemít na tom odrazy, s jasem pokud možno šetřit (nedohánět s ním špatný kontrast), u CRT nad 17" mít refresh aspoň 100 Hz (opravdu je to velký rozdíl oproti 85), nepřehánět to s rozlišeními.
A neříkejte mi, že jsem morous :-)
navyk mat osvetlenu stenu za monitorom/televizorom ma naucili rodicia a osobne sa nemozem pozerat na svietiace CRT/LCDcka pred tmavou stenou, taha to oci. Jednoducho svietit za monitorom a oci budu podstatne menej unavene.Citace:
Původně odeslal peta303
No to je zajímavý že za monitorem nemá bejt okno a přitom se monitor má zezadu nasvětlovat...
Keby ste si radsej spravili dva - tri profily na monitor (jasny den, zamraceny den, noc) s roznym nastavenim, namiesto pozerania na prehuleny kontrast/brightness v noci :roll:
Ja si radšej zapnem v novi svetlo a mám kľud. Aj tak nerád robím niečo v tme (okrem občasného hrania GTA3 ;D ).
On je totiž propastný rozdíl v tom, jestli sedíš proti oknu a přesvícenému monitoru, nebo když v noci lehce osvětluješ stěnu za monitorem, např. nějakou 25W lampičkou.Citace:
Původně odeslal Ondratel