Pretaktovanie Intel Celeronu 633Mhz
No ja by som sa chcel spýtat ako na to. Ako to mozem pretaktovat? Chcel by som keby sa podarilo aspon 900Mhz. Ale som s toho jelen. Pomoze mi tu niekto s tým? tu su moje parametre:
Základná doska
CPU typ Intel Celeron II, 633 MHz (9.5 x 67)
Názov základnej dosky QDI Advance 9 (2 ISA, 5 PCI, 1 AGP, 3 DIMM)
Čipová sada základnej dosky VIA VT82C693A Apollo Pro133
BIOS Typ Award Modular (07/27/00)
Vlastnosti CPU
Označenie CPU Celeron III, Coppermine Lite, Coppermine-128
CPU Stepping cC0
Predpokladaný takt 633 MHz
L1 Code Cache 16 kB
L1 Datová cache 16 kB
L2 Cache 128 kB (On-Die, ATC, Full-Speed)
Technické informácie CPU
Typ púzdra 370 Pin FC-PGA
Veľkosť púzdra 4.95 cm x 4.95 cm
Tranzistorov 28.1 Milion
Výrobné technológie 6M, 0.18 um, CMOS
Plocha tělesa 90 mm2
Core napätie 1.5 - 1.7 V
I/O napätie 3.3 V
Typický príkon 9 - 22 W (V závislosti na takte)
Maximálny príkon 14.0 - 33.0 W (V závislosti na takte)
Vlastnosti procesoru
Výrobca Intel
Verzia Pentium III
Externý takt 66 MHz
Maximálny takt 1066 MHz
Aktuálny takt 633 MHz
Typ Central Processor
Napätie 1.6 V
Status Aktivované
Označenie pätice Socket 370
Neviem ktoré udaje su najdolezitejsie tak soom ich sem par hodil.
Tak prosim vas ak niekto vie ako to mam taktnut tak by mi tu mohol niaký jednoduchý navodik napisat ak sa to da. Diky moc.
Re: Pretaktovanie Intel Celeronu 633Mhz
Citace:
Původně odeslal Kacak
No ja by som sa chcel spýtat ako na to. Ako to mozem pretaktovat? Chcel by som keby sa podarilo aspon 900Mhz. Ale som s toho jelen. Pomoze mi tu niekto s tým? tu su moje parametre:
Základná doska
CPU typ Intel Celeron II, 633 MHz (9.5 x 67)
Názov základnej dosky QDI Advance 9 (2 ISA, 5 PCI, 1 AGP, 3 DIMM)
Čipová sada základnej dosky VIA VT82C693A Apollo Pro133
BIOS Typ Award Modular (07/27/00)
Vlastnosti CPU
Označenie CPU Celeron III, Coppermine Lite, Coppermine-128
CPU Stepping cC0
Predpokladaný takt 633 MHz
L1 Code Cache 16 kB
L1 Datová cache 16 kB
L2 Cache 128 kB (On-Die, ATC, Full-Speed)
Technické informácie CPU
Typ púzdra 370 Pin FC-PGA
Veľkosť púzdra 4.95 cm x 4.95 cm
Tranzistorov 28.1 Milion
Výrobné technológie 6M, 0.18 um, CMOS
Plocha tělesa 90 mm2
Core napätie 1.5 - 1.7 V
I/O napätie 3.3 V
Typický príkon 9 - 22 W (V závislosti na takte)
Maximálny príkon 14.0 - 33.0 W (V závislosti na takte)
Vlastnosti procesoru
Výrobca Intel
Verzia Pentium III
Externý takt 66 MHz
Maximálny takt 1066 MHz
Aktuálny takt 633 MHz
Typ Central Processor
Napätie 1.6 V
Status Aktivované
Označenie pätice Socket 370
Neviem ktoré udaje su najdolezitejsie tak soom ich sem par hodil.
Tak prosim vas ak niekto vie ako to mam taktnut tak by mi tu mohol niaký jednoduchý navodik napisat ak sa to da. Diky moc.
No ja som mal tu istu zakladnu dosku aj procak na 790MHz to islo v pohode islo by to aj na 950MHz ale treba zvysit napatie no zalezi od procaku aky kus mas. Finta je v tom ze napatie sa na tej zakl.doske zvysit neda :-( musis ho zvysit dratovanim procaku. myslim ze na 1,70 az1,75V by to malo ficat na 950 aj viac :-)
Kód:
http://mujweb.cz/www/paolocz/cpu-voltage.html
Zdravim
Scem sa spytat na vec s toho odkazu ... Obrazok u jadra Coppermine. Je tam uvedeny 2X Vss a chyba tam ten zeleny Vid(25mv). Tak to ma byt? ci to je chyba..
Chcel by som nastavit 1.95V ...default toho Celerona 634.7 MHz (Coppermine) je 1.7v.
Kód:
Vid25mV Vid3 Vid2 Vid1 Vid0 (Vcore) Coppermine
X X X O X 1.95
Som to pochopil tak, ze mam spojit Vid25mV (Ak je to totozne s obrazkom Tualatin) ,Vid3,Vid2 a Vid0 s Vss ..mno a hotovo? (tj..1,95v?)
Mno mam v tom trocha chaos.. :confused:
Citace:
Původně odeslal Semik
Chcel by som nastavit 1.95V ...default toho Celerona 634.7 MHz (Coppermine) je 1.7v.
X znamena spojeny prislusny Vid(0-3) s Vss. Takze spojis Vid0+VSS a Vid2+VSS pro 1,95V.
z tohodle by to melo byt jasny
Kód:
Vid25mV Vid3 Vid2 Vid1 Vid0 (Vcore) Coppermine
X X O O O 1.70
X X X O X 1.95
Edit: pak sem dej vysledky. Mam ted doma jednoho Celera 633MHz a zatim ho jedu kvuli desce jen na 86MHz FSB (780MHz). Jestli ma smysl cpat do nej vic stavy...
Jasne teraz chapem ktore Vid mam spojit. Len jedna vec ma trocha metie ..
http://mujweb.cz/www/paolocz/cpu/cpu-voltage.gif
Mozen spojit Vid0 na to horne Vss a Vid2 na to dolne Vss ...alebo obe na jedno?
K tomu Celeru ... momentalne ide na 83x9,5 - 790Mhz pri 1.85v to aj zamrzlo dovod neznami ..kedze mal 47C. Je to jadro cBO takze necakam zazraky, ale 100fsb by bodla. Preto to napetie ..rozmyslam ci neskusit aj viac, daco ako 2v. Chladit by sa to malo Primmecolerom (napodobenina Zalmana7000Al)..takze uchladit by sa to malo dat bezproblemovo.
Citace:
Původně odeslal Semik
Mozen spojit Vid0 na to horne Vss a Vid2 na to dolne Vss ...alebo obe na jedno?
Predpokladam, ze jo. Nemel by to bejt problem.
Citace:
Původně odeslal Semik
K tomu Celeru ... momentalne ide na 83x9,5 - 790Mhz pri 1.85v to aj zamrzlo dovod neznami ..kedze mal 47C. Je to jadro cBO takze necakam zazraky, ale 100fsb by bodla. Preto to napetie ..rozmyslam ci neskusit aj viac, daco ako 2v. Chladit by sa to malo Primmecolerom (napodobenina Zalmana7000Al)..takze uchladit by sa to malo dat bezproblemovo.
Ja to jedu spolehlive pri 1,80V s box chladicem na 5V (asi 2000rpm). Asi mu taky nandam vic. Protoze ted to jede na desce s VIA Apollo
Pro 133, coz je hrozna brzda, takze na default ma procak problemy dokonce i s prehravanim videa. Na tech 790 je to uz celkem OK.
@Rainbow - Dik za potvrdenie dotazu.
@Daso - Mno ten Celer bezi tiez na tejto Abite. Je to ten isty Via cipset zo slabou priepustnostou, ako mas ty? btw..ten celer v podpise je asi iny ze :)
Dalej mam PIII na doske od Gigabyte mno a mam par nezhod.
1. CPU je PIII EB, ale identifikuje sa ako E. vyriesi to popripade novy bios?
2. Nastavitelny Max dosky je 133FSB, ale to je pre tu PIII default ... v recenzii na Anandtechu , je pisane, ze -
( The BX2000 supports the standard set of FSB frequencies, and unfortunately doesn't feature the newer 153MHz clock generator present on the BX6 Revision 2 and the AOpen AX6BC. The 112MHz, 124MHz, and 133MHz settings should be no stranger to the BX motherboard scene, and those are the settings Gigabyte provided unofficial support for.)
Pojde este aspon nejakym programom ako SoftFSB ci CPUFSB ....zvysit FSB na aspon nejaky OC? Ako zistim jej typ clockgenu? (neni toto on Winbond W83782D ?)
3. V tom odkaze na Gigabyte je uvedene, ze to je BX cipset, ale zaroven aj ze tam moze byt az 1GB RAM. Myslel som, ze max BXka je 512MB nie?
Edit: 4. Doska ma autodetekciu V-Core a aj nejaky protection proti zvysenemu napetiu .. je to Slot1 CPU ... mam v plane tie mu zvysit napetie cez piny..bude to fungovat? (X-bit labs - Gigabyte BX2000 mainboard is armed with a special CPU over voltage protect technology, which won't let you boot the system with the CPU voltage exceeding the nominal value even if you isolate some contacts with a scotch-tape.)
(Toto PIII PC je este nefunkcne, bo nemam 2hy zdroj. Preto sa zatial informujem dopredu a skusat budem neskor, diky za rady) btw.. ak je to tu moc Offtopic..to presunte, ale neschcel som zakladat novy thread kvoli takej prkotinke.
mne nejde nastavit FBS iba na 75 ked to dam na 83 tak mi pocitac ani nenastartuje musim ho nechat bez prudu a potom spustit bios a dat to na 75. Chcel by som aby mal aspon 900MHz. Ozaj mam dosku QDI advanced 10E. a neviem kde by sa to dalo nastavit na doske ak sa to vobec da...
mattto:
Jedine, ze si zadratujes vacsiu voltaz priamo na CPU.
83MHz je dost debilna frekvencia zbernice, pretoze mas potom PCI bud na 27.66 (malo) alebo 41.5 (velmi vela) - uz nefunguju niektore PCI karty a blbnu IDE radice (disky).
S normalnym zdrojom, dobrym chladicom, keby si mu podkuril, tak ho na 9.5x100 mozno dostanes.
No tak so zdrojom ani chladicom nieje problem. Podarilo sa mi tu FBS zmenit na 100/33 nasiel som tie piny na doske ale hned sa vyskytol 1 problem ked spustim viac programov alebo nedajboze hru hned to zamrzne teplotu ma stale 50°C tak este ho skusim predrotovat. Inak mal som taky problem ked som tam mal 80W zdroj tak mi zamrzol komp kvoli grafike ATI radeon 7500series a tak som tam dal 350W a zatim to neblbne. neviem mozno to robi aj ta grafika ked to pretaktujem. :(