Pomozte mi zmenit multiplikator
Zdare som taky oneskorenec mam duron 750@1000 ide v poho aj na 1133mhz ale.... Mam problem s chipsetom pretoze na mojej doske(ecs k7s5a) mi nebezi na 150mhz este na 147 bezi v poho ale nad 150 ho nedostanem zkusal som 333mhz ramky zlepsil som chladenie na chipsete a nepomaha.
Ked zapnem comp tak nabehne ale po restarte nie ,musim ho najprv na chvilu vypnut.No a kedze 147mhz fsb zase nemozem vyuzivat kvoli TV karte(zhorsi sa signal) tak jedina moznost ako ho dostat vyssie CPU je zmena multiplikatoru.Doska to nepodporuje a tak to musim urobit rucne cez mostiky L6 L4 L3.No a v tom je problem, kedze je to stara tematika tak sa to tazko hlada po strankach a jediny ako tak rozumny navod som nasiel tu ale nesedi mi popis. L6 zmenit neni problem ale nesedi mi menenie L3aL4 v popise na tejto stranke(www.overclocking.cz-jak na durona) ked menia nasobic zo 6 na 8.
Ked menia vlastne nastavenie BP_FIDu podla FIDka.Menia durona 600(0110-FID)na durona800(1010-FID).No takze podla navodu FID zacarbem ceruzkou alebo pouzijem izolepu.Ale podla mna BP_FIDko v navode nesedi,urobia z neho 0111.
Dalsi problem jak to rozpojim na L3,4Uzemnovanie sa mi zda celkom logicke nakreslim si tam ciarku a uzemni sa to ale nezda sa mi logicke ze ked privediem prud na uzemnene spojenie tak ze zrazu dostanem 1 kedze to je furt,podla mna,uzemnene.Takze moj problem je jak zmenit moj multiplikator zo 7.5 na 8.5 popripade az 9-9.5.
CPU podla mna moc nehreje na 1100 ma max okolo 54C(hranie starcraftu-stare hry a dosovske programy najlepsie varia CPU) ale skor 51(win programy)
Re: Pomozte mi zmenit multiplikator
Citace:
Původně odeslal besik33
Ked zapnem comp tak nabehne ale po restarte nie ,musim ho najprv na chvilu vypnut.
Tipoval bych to na problem s chlazenim chipsetu.
Jinak 55oC na Durona pri normalni zatezi na K7S5A se mi zda prilis, muj Athlon se pri 55oC zacina "skubat". Proste hreje ti to az moc.
Tyhle prolemy docasne vyresi otevrena bedna.
Jinak s pretaktovanim Duronu 750 se to ma tak, ze v L3 a v L4 jsou v parech nakodovany BP-FID, zleva doprava od L3 pres L4.
Pokud je spojenej levej mustek paru, je to 0, pokud je spojenej pravej mustek paru, tak je to 1.
K tomuhle binarnimu cislu, v pripade Duronu 600 tedy 0110 = 3 (nejmene vyznamny bit vlevo) se pripocitava basovy nasobic, ktery je u Durona 600 3, takze vysledek je 6. To samy u 700 0001, 750 1001 a 800 0101, ale od modelu Duron 850 je basovy nasobic 4, takze tam to je 0001. Proto se pri pretaktovani napriklad Duronu 750 nemuzes ridit obrazkem originalniho Duronu 850, nebo 900.
FID je taky jednoduchy a jde o to, ze spojene mustky odpovidaji nulam BP-FID, takze pro 750 je .rozpojeny spojeny spojeny rozpojeny
BP-FIDem ani FIDem si nic neodjebes.
Jinak ty obrazky spodni strany procesoru na Tomshardware i na Overclockingu jsou oba dobre, nevim co se ti na tom nelibi.
Mas pravdu v tom, ze ten priklad premosteni L4 na overclocking.cz je matouci, chybi tam domalovany spoj levyho mustku na L4 aby se 2x uzemnilo.
Pokud ti pin nepujde odizolovat tak ho zkus ohnout o 90o, vezmi si na to prazdnou 0.5 pentilku, je na to jak delana, nemusis se bat, pokud to udelas ohleduplne, pujde to bez problemu vratit. Udelal jsem to s jednim pinem na Duronu 3x tam a zpatky a stale drzi jako na zacatku.
Do socketu se taky usadi bez problemu. Problem je, ze to jde dobre jen s krajnimi piny.
Pokud chces na Duronu prepalovat, tak zkus tri paralelne spojeny 4.5V baterie. Me se to nicim mensim nepodarilo.