Hraju si tady teď s nějakým starým cyrixem od IBM PR200 default 2.9V. Zatim sem ho roztočil na 2.5x 95MHz při 3.2V, myslíte že přežije eště trochu větší napětí? .....Deska umí až do 3.5V >:} :mweheh:
Printable View
Hraju si tady teď s nějakým starým cyrixem od IBM PR200 default 2.9V. Zatim sem ho roztočil na 2.5x 95MHz při 3.2V, myslíte že přežije eště trochu větší napětí? .....Deska umí až do 3.5V >:} :mweheh:
To som teda neskusal, ale smerom dole to ide pekne - PR300 bezi stabilne na 1,8V ;D
Snese až 3.5v. Alespoň oba co jsem měl snesly(a nechal se vybičovat na 300mhz čistý frekvence - pr433 myslim). Ale nezapomeň to dobře chladit. Ve win byl skvělej, ale na hry bylo Pentium MMX 233@300 furt lepší. Ale to už je docela hystorie.
FPU jednotku to ma slabu, takze na hry to naozaj nie je.
Těch 3.5V už zní fakt brutálně, alespoň budu mít zejtra o zábavu postaráno :lol:
Proč? U 486 jsem místo 3v pral 5v a ani jsem o tom nepřemejšlel. U socketu7 zase 3.5v. Ale bacha na K6-2 a K6-3 ty hořej. Ten Cyrix to zvládne.
Tak nakonec sem zkončil na 250MHz@3.1V vejš se nehnul ani při 3.5V, alespoň to tolik nepeče a s win98 je to na Starcraft a AOEII pohodový ;D
IBM 6x86 M2 PR200 (tusim ze revize E ale uz je to fakt dlouho) jsem provozoval vic jak dva roky na 3.2 na 233 a ten procak funguje uz 7 let. (ted teda uz dlouho 2.8V 2.5x66 aby nemusel byt pridavny vetrak)
FPU byla pomala tusim proto ze na instrukce pro FPU nesel narozdil od Pentia uplatnit pipelining, jinak to byl za ty prachy supr procak.
2.9V vypadá na 0.35um technologii. A ta by měla mít limit těch plus mínus 3.5V.