-
Boot ve WindowsXP
Mám problém s bootováním u Windows. :roll: Mám na svém PC nainstalován Win98. Rozhodl jsem se ze si vytvořím jeste jeden partition a na něj nainstaluju WinXP. :| Windows XP se mi moc nelíbili tak jsem je z disku smazal, ale po restartování se mi objevila nabídka jestli chci spustit WINDOWS XP a nebo Neznámý operační systém, nevím co s tím. Mohl by prosím někdo poradit jak se mám této nabídky zbavit a smazat jí. :? :? :? ??? ???
-
Pri zmazani XP si zabudol zmazat bootovacie casti XP (ntloader,boot.ini,ntdetect) - tieto subory su na prvom logickom disku a pravdepodobne su skryte ...
mas 2 moznosti
1.drasticka - zmazes vsetky uvedene subory a potom pouzijes systemovu disketu W98 s prikazom SYS
2.nechas si bootovaci sektor XP systemu a len upravis v subore BOOT.INI aby sa znovu bootoval W98 ako default system a bez zobrazenia tej ponuky systemov (default + timeout)
POZOR - metoda 2 je jednoduchsia ale kedze zostane pritomny bootsektor XP moze sposobovat problemy v niektorych systemovych programoch ...ale na druhej strane nikdy nevies kedy zistis ze NT system je lepsi ako 9X
:wink:
-
????
Ale ja nevim kde tyto soubory mam hledat, abych je mohl smazat.
-
Su na PRVEJ PARTICII na tvojom pocitaci - v ROOT adresary ....