Re: není AP v zimě zima ?
zaujimalo by ma ako sa vam tvaria APcka alebo switche v tomto mrazu?
mne sa kazdopadne zvysila stratovost na vyse 60% na AP ckach, potrebuje to restart na prebratie :-(
Moj Ovis teraz preziva studene chvile, par dni bezi v mraze od -10 do -22, takze sa urcite neprehrieva. Mam ho na povale, je tam taka ista teplota ako vonku. Pred par dnami sa mi akurat vytvorila namraza na jednom konektore na switchi, takze som musel suseda prehadzovat na iny port, ale inak ziaden problem, nechavam ho stale pod napatim, nech sa aspon trosku hreje sam. Inak stratovost paketov sa mi nezvysila, takze to zvlada dobre.
Keby sa mu nieco nepacilo tak uz by to dal najavo a to nie len stratovostou paketov.
Citace:
Původně odeslal skorec1
zaujimalo by ma ako sa vam tvaria APcka alebo switche v tomto mrazu?
mne sa kazdopadne zvysila stratovost na vyse 60% na AP ckach, potrebuje to restart na prebratie :-(
No vubec sem si na ne nevzpomnel :-) APckum (jakozto PC s linuxem) nic neni, asi si kolem sebe dostatecne zatopily, bezi to OK ;D
U nas na siti se na kratke vzdalenosti pouziva Ovis ve vodotesne krabicce s pendrekem vystrcenym pres pruchodku zespod krabicky. Ma to takhle napriklad strejda a jeste nemel ani jeden problem(i pri tech letosnich mrazech) a navic bydli u rybnika na odkrytem prostranstvi, kde casto fouka, takze je ta krabicka vystavena i silnym vetrum. :)
Citace:
Původně odeslal Jezevec
Hmm, teplota problem neni, horsi to je s vlhosti, ktera ti na tom bude kondenzovat a pokud to neni provedeni "na ven" ...
=> koupit bednu (tak 1200 nebo vyrabovat starsi case), oblozit ji polystyrenem. Vytopit by si to mely ty APcka. Jen je treba jeste ponechat nejaky vetrani a pocitat taky s provozem v lete => vetrak, podle okolnich podminek.
jj dobra vec, ale od veci by nebylo sehnat napr. krabici na rozvadece nebo jistice s IP67 - to muzes bez obav nechat venku a APcko uz si vnitrni teplotu zaridi samo... v lete tomu mozna bude trochu horko, ale nic co by to nemohlo prezit ;)