Plati OEM Windows po vymene dosky?
Mam Windows XP Home, ktory som si kupil spolu s pocitacom. Nebola to hotova zostava, ale ten OEM Windows bol na fakture spolu s jednotlivymi komponentami, z ktorych je tento pc zlozeny. Mam to vsetko OK, na case je nalepka o pravosti atd...
Potrebujem ale vymenit zakladnu dosku a neviem, ci mi tym padom nezanika licencia na tento windows, kedze je to viazane na konkretny pocitac. Myslim, ze v takomto PC je mozne vymienat komponenty, ale neviem ci aj zakladnu dosku.
Re: Plati OEM Windows po vymene dosky?
No prave u me nastal podobny "problem"...
Mam 2 compy, na jednom je legal WinME, a na druhem OEM WinXP.
Ten s WinXP chcipnul (asi deska - nebyl cas to potestovat) a ted bych mozna chtel ty OEM XP presunout na ten funkcni comp misto tech WinME...
Jde to nebo nejde? Celkem mi je jedno, jak se k tomu stavi pravnici (na oba Winy mam doklad, takze pripadne potize beru na sebe ;-)), jen me zajima jestli to fyzicky projde a XP se aktivuje...?!
mozno ti nepojde automaticka aktivacia a potom budes musiet volat tam povies tetuske ze ti chcipla mobo a ak nebude zla tak ti da aktivaciu a hotovo, ak by ale chcela, moze chciet od toho nejaky dokaz (napr RMAcko alebo tak)
Citace:
Původně odeslal MadCap
mozno ti nepojde automaticka aktivacia a potom budes musiet volat tam povies tetuske ze ti chcipla mobo a ak nebude zla tak ti da aktivaciu a hotovo, ak by ale chcela, moze chciet od toho nejaky dokaz (napr RMAcko alebo tak)
hmm... to by snad slo :-)
i kdyz tyto info-linky fakt nemusim, ale kdyz to jinak nepujde...
ale nejdriv to asi zkusim nanecisto s jinym hadrem nainstalovat, co na to bude win rikat :-)
na to pozor, on ti odmietne online aktivaciu aj ked to robis moc krat za sebou :) moj originalny krabicovi office sa odmietol aktivovat pretoze som to jednoducho robil 3-4krat za tyzden (virtualne stroje, reinstall systemu a tak) a uz som musel volat na tu linku (bezne si pokecas s automatom len, ktorem zadas tonu ciseliek)
Citace:
Původně odeslal MadCap
na to pozor, on ti odmietne online aktivaciu aj ked to robis moc krat za sebou :) moj originalny krabicovi office sa odmietol aktivovat pretoze som to jednoducho robil 3-4krat za tyzden (virtualne stroje, reinstall systemu a tak) a uz som musel volat na tu linku (bezne si pokecas s automatom len, ktorem zadas tonu ciseliek)
Jasne - to chapu :-)
Ja to budu zkouset maximalne 2x!
1) pokusny install na rezervni hdd a kdyz to vyjde tak
2) instal na normal systemovy hdd
pokud nevyjde zavolam... a pokud ani to, tak mam smulu a zustane OEM XP bez vyuziti a WinME pojede vesele dal - to me az tak neboli a za zkousku to stoji :D
Je to stejně zbytečně složitý tady ty pravidla od MS.
Jestli jim EU dává flastra, tak spíš za tohle to.
Přece když si koupím software, logicky bych ho měl mít na nějakém médiu, které můžu v případě havárky kdykoliv vytasit a instalaci si zopáknout.
Jejich argumentace že se tak chrání proti warezákům, je tady dost mizivá, protože warezáci to neřeší, a běžný uživatel je tím buzerovanej až do aleluja.
Aktivace prosím, ale opravdu bez nesmyslů typu že mi kleklo to a to.
Prostě znovu instaluju koupený o.systém, chci klíč , navalte ho a nazdar. Už jsem za to jednou platil.
Samo, mají z toho groše, protože hardware jde do kytek někdy i dost brzo. :-(