potreboval bych ztisit GF4Ti4200 AGP 8x,protoze stahuju i v noci a s ni se skutecne nevyspim...
jak nejsnadneji na to ? podtaktovat GPU z 250 treba na 200Mhz a odpojit vetracek ???? neupece se ? ???
ci jiny navod - rada... diky
MMike ;D
Printable View
potreboval bych ztisit GF4Ti4200 AGP 8x,protoze stahuju i v noci a s ni se skutecne nevyspim...
jak nejsnadneji na to ? podtaktovat GPU z 250 treba na 200Mhz a odpojit vetracek ???? neupece se ? ???
ci jiny navod - rada... diky
MMike ;D
EE. Zkousel jsem to. Dal jsem ji obrovskej pasiv puvodne z chladice CPU a stejne se casem zahrala tak moc, ze jsem se o ni bal. Pokud na ni bude foukat jinej vetrak, treba vetrani case, tak to pouzit pude, ale jinak to radsi nedelej.
typuju, ze podtaktovani ti toho asi moc nevyresi, ja bych vetracek teda rozhodne neodpojoval. Spis bych to videl na nejaky jiny a tissi chladic, nebo treba vetsi pasiv, snad by to uchladil
Hod tam ciste pasivniho Zalmana a mas klid ;)
Možná by stačilo jen vyměnit větráček? Já ji mám taky ,k tomu ještě 120mm case fan, ale takovej bordel mi to teda nedělá?Citace:
Původně odeslal MMike
no vymenu vidim blede ma to jakysi šiškovitý tvar,divnej rozmer,jiny chladic...budiz jenže není $$$ :-(
zatim to resim ted na par dnu tim ze grafu z APG vyndam,nastartuju s on board grafou necham sosat a du spat... ale to me neba furt delat... :?
no uvidime...zkusim sehnat levne nejaky silencer...
MMike 8-)
Doporucoval bych pasiv z CPU a na nej 80mm Arctic Case Fan. Da to trochu prace (vyvrtani direk do pasivu, sehnani dvou sroubku maleho prumeru, zbrouseni jejich hlav, aby se vesly mezi zebra chladice a pridelani 80mm vetraku na o neco mensi pasiv), ale stoji to za to.
trochu inspirace ze to jde:
puvodni chlazeni - http://www.pcextreme.net/siluro-otes8x.php
novy chlazeni - http://budha.wz.cz/grafika.htm
:wink:
Staci nejaky vecsi pasiv z chladica pre SocketA (napr stary Titan) a na to 80mm vetrak na 5V. Bratovi som robil takuto upravu na GF4 TI 4600 a chladi to aj bez podtaktovania viac ako dobre...pasiv je vlazny uplne. Nevyhoda je to ze takato uprava zabera nejake susedne sloty :wink:
Přesně takovou úpravu GF4Ti jsem měl i já. ;DCitace:
Původně odeslal GABO