Tepelná pojistka Athlonu 64 ?
Omlouvám se za založení nového threadu, ale nikde nemůžu najít rozumnou odpověď. Jak je to s teplotní pojistkou u Athlonu 64. Mám Venici 3000+ s case max na 55°C. Zkoušel jsem vypnout větrák abych zjistit co se stane když tuto teplotu překročím. Dostal jsem se na 65°C (dál jsem na to neměl nervy) a nic se nedělo.A proto mě zajímá:
1)Má Athlon 64 nějakou teplotní pojistku která vypne cpu?
2) Čemu vadí překročení case maxu ? Přišel jsem o záruku nebo je to jen prostě hodnota která se "nemá" přelízat.
Re: Tepelná pojistka Athlonu 64 ?
Citace:
Původně odeslal mjank
Omlouvám se za založení nového threadu, ale nikde nemůžu najít rozumnou odpověď. Jak je to s teplotní pojistkou u Athlonu 64. Mám Venici 3000+ s case max na 55°C. Zkoušel jsem vypnout větrák abych zjistit co se stane když tuto teplotu překročím. Dostal jsem se na 65°C (dál jsem na to neměl nervy) a nic se nedělo.A proto mě zajímá:
2) Čemu vadí překročení case maxu ? Přišel jsem o záruku nebo je to jen prostě hodnota která se "nemá" přelízat.
Achjo , stačí trochu číst tady na foru.
1) pojistka je nekde nad 100C nevim přesne
2) hodnota nad kterou AMD neruci za spravnou funkci cpu , je mimo zarucni podminky provozu. A mel bys teoreticky prijit o zaruku , nevim jesli existuje masinka ktera zjisti ze cpu tu teplotu prekrocilo a kdyz jo tak v CR ji jiste nikdo nema tak se nemusis bat. :wink:
az sem prijde misha tak lock asi
Re: Tepelná pojistka Athlonu 64 ?
Citace:
Původně odeslal mjank
Je lepsi a doporucuje se tuto hodnotu neprelezat.Zaruku jsi urcite ztartil,protoze pri reklamaci kontroluji prave toto zda jsi to neprekrocil...
A s tou teplotni pojistkou si nejsem uplne jist jestli ji ma nebo ne.Stejne vetsina dnesnich desek podporuje ruzny nastaveni vypnuti pri urcitych teplotach CPU a tak podobne...