-
Problem s udma33
Naozaj netusim cim to moze byt, tak ma plz hned nekamenujte aj ked to bude nejaka prkotina :| ...
Takze snazim sa rozbehat jeden stary komp, konkretne intel 233 MMX, mb s via chipom (northbridge: VT82C585VPX, southbridge: VT82C586A), 32 ram, s3 grafika, fdd, disk a zdroj 8-) ...
Ide o to, ze nemozem niako nakopnut ten disk... Ked do neho nezapojim datovy kabel (len elek.) tak sa chyti, ale akonahle dam donho aj datovy kabel, tak hra mrtveho chrobaka... Proste ako keby bol uplne bez stavy...
Skusal som uz viac kablov a vzdy to iste...
plz help :?:
vopred dakujem.
-
ten topic s tym ako suvisi? ide ten disk v inom pc?
-
Ja som v podstate nevedel ako to sformulovat, aby som nebol sprdnuty :oops: ... asi som netrafil...
No asi pred 5-6 mesiacmi som ho mal v mojom compe a nebol s nim ziaden problem...
Mne len nejde do hlavy to, ze ked v nom nieje zapojeny datovy kabel, tak sa chyti, ale akonahne ho tam uz strcim (z jednej strany do hdd z druhej do dosky a pri tom nemusi byt ani pod prudom (ta doska)), tak odmieta naskocit...
-
a funguje ten disk TERAZ v inom pocitaci? pred 5-6 mesiacmi vselico nebolo co dnes je a opacne ;D a je ten kabel ktorym to pripajas 100% ok?
-
disky se často neroztočí, když je otočený datový kabel - zkontroluj jestli je červený drátek na straně u napájecího konektoru, na desce je u konektoru označen 1. pin
pokud je kabel OK, tak je asi v .. disk nebo řadič na desce
-
Presne tak - opacne zapojeny kabel, pripadne posunuty o 1 pin (ked na doske nie su tie plasty okolo pinov).
-
tak to nakoniec vyzera na problem bud v samotnom disku alebo radici... teraz sa mi to uz nechce riesit, aj tak nemam co ziskat :?
v kazdom pripade dakujem za rady...