Jak co nejjednoduseji a ucine ztisit disk?
Printable View
Jak co nejjednoduseji a ucine ztisit disk?
No to musis znizit otacky pomocou nejakeho el. regulatoru... ;D
Alebo vymanit loziska za fluidne... ;D
Alebo...
uz ma nic nenapada...
Nie vazne najlepsia moznost ako ztisit disk je kupit BARACUDU IV
Nebo do 5 1/4 pozice natahnout vodorovne nejaky "popruhy" a disk pripevni na ne. Vibrace a chrochtani se pak neprenasi kovovou konstrukci casu. Ale pozor, disk se i min chladi, takze jestli je to nejakej topinkovac, dej pred nej vetrak.
Jojo, dik ale to už mám. Myslel jsem nějaké razentnější opatření, např supik +molitan nebo něco obdobneho.
Aha, tak to opravdu bud Barca IV nebo Braca V.
A co treba zavesit celej HDD na pruziny v 5 1/2 pozici, aspon co se tyka prenosu vybraci na bednu.
Jinak vse ostatni ............... novej HDD, ale ten zacne chrastit po case znovu.
No koupit novej disk, to by se mi taky libilo:-)
Celý disk je možný zabalit do molitanu. Nebo ho pověsit na něco pružnýho, ale disk se tim rychleji zničí.
Výrobci udávají, že by mněl být pevně k něčemu přišroubovanej.
Asi aby se hlavy při pohybu mněli o co opřít.
Doporučuji koupit Barču IV :-)
když ne tak aspoň zkus koupit spešl matroš na odhlučnění kejsu a jeho částí a mělo by to pomoct když se to udělá správně. Ta kostra kejsu je dost kritická (vyplatí se investovat do lepších kejsů - AOpen, Chieftec,..).
Najlepsie je dat disk niekde mimo najlepsie do inej izby alebo do pivnice.
Ale to musis pockat na serial ATA pretoze klasicke IDE kable maju obmedzenu bezporuchovu dlzku. :wink:
Já bych spíš řekl, že tižší bude jakýkoliv novější Samsung, ale nic no...Citace:
Nie vazne najlepsia moznost ako ztisit disk je kupit BARACUDU IV