Nemam moc zkusenosti, nemohl by mi nekdo helfnout? Momentalne ho mam jen na 500. :-(
Printable View
Nemam moc zkusenosti, nemohl by mi nekdo helfnout? Momentalne ho mam jen na 500. :-(
obycajne sa da dostat max na 600 pri 100FSB ale s napetim treba ist dost hore.
pri tech 600 to chce ale uz poradne dobre chladit, pac to topi, zvlaste gdyz to pojede treba na 2.3+V
Chlazeni je posledni vec, ktere bych se obaval. Procesor ma pokojovou teplotu 26°C, ackoliv realna teplota v mistnosti je okolo 20°C.
Tady je videt, ze ani vetrak na Athlona nepomuze na zhaveho celerona 400.
:lol:
tomu se mi nechce skoro ani verit, 0.25um technologie napajena (minimalne) 2V a ma to jen 26C?Citace:
Původně odeslal mindreaper
pockej zitra sem uploadnu fotky... to budete cucet
(ackoliv to neni nic objevneho) :-D
http://www.systemnet.cz/krotiljo/case/bl_rabbit.jpg
grafarna: Riva TNT2 16bit - 2 pasivni vetraky
procesor: Intel Celer 400 @ 500 (bude vic)
pamet: nevim, v biosu dokonce ani cislo nenapise :-)
disky: quantum fireball 12Gb + nejake seagate 4 Gb
sitovka: 3com 10/100
pokud by nekdo mel zajem mozna to cely i prodam
[/url]
do nedavna jsem mel taky mendocino 400 ... a tech 500 je standard, pak uz zalezi, jestli muzes menit fsb po mensich skocich nez 66-75-83-100-105 ... Nejakej cas sem ho honil na 600 pri 2,4V a dokonce i na 630, ale za cenu vypnuty L2 a to uz mi prislo jako prilis vysoka cena!!! Takze pokud nemuzes menit fsb napr. po 2MHz a nebo nemas nejakej extra dobrej kousek, s L2 ho o moc dal nedostanes! :( Je vseobecne zname, ze z mendocin sly nejlepe taktovat asi 300A (FSB 100+) ...
Ja bych tomu klidne veril! 8) Sam jsem ho mel a teplota u nej skutecne nebyla problem ... Navic ho ma porad moje mlada - vetsi pasiv mam mozna i ja na grafarne a teplota 33°C (system 30°C - case stoji asi 15cm od topeni = blondynka ;D )Citace:
Původně odeslal LookAS
nj asi jo, je pravda ze na na celera400 necpal takovyhle vykonny chladaky ;DCitace:
Původně odeslal msdr.mike
Ked som mal Celeron 333@416 tak som mal asi mesiac zaseknuty ventilator a vobec som si to nevsimol...
;D Mendocino RuLlezzzzz!!! 8)Citace:
Původně odeslal Rainbow
No já bych těch 600MHz zas tak nadějně neviděl, i když jsem možná měl špatný kousek, ale podle mě moc 400 na 600 nešlo.. (možná se mílím, každopádně mi velmi nestabilně... ;) )
na 500 je to zase velký záhul na HDD... 41..
Rači si kup nějakou starou 600MHz, který stojí o nemálo více, než tvůj chladič a dostaneš se na 100% na 900MHz... ;)
Kde bych nasel navod jak zvetsit voltaz na celerona nebo nejaky jiny postup kdyz to deska neumoznuje ?
Diky
jakyho myslis? Mendocina, Coppermine nebo Tualatina?Citace:
Původně odeslal Tesik
Nevim presne je to 766MHz takovej zelenej s malym jadrem skoro jako athlon :DCitace:
Původně odeslal LookAS
napr. http://www.elco.cz/Celeron.html#tabnap - 1 tady znamena, ze pin je zaizolovanej (u Slot1 prelepeni kontaktu, u PPGA zaizolovani pinu buzirkou nebo igelitem nebo pomoci jumperu na redukci)
rozlozeni pinu je napr. na http://mujweb.cz/www/PaoloCZ/cpu-voltage.html (mendocino stejne jako coppermine)
ja osobne jsem u cel400 sundal vrsek z patice a do der ( :wink: pozor je to zrcadlove :wink: )dal buzirku ze zily ethernet kabelu ;D
podle frekvence by to mel byt coppermine :DCitace:
Původně odeslal Tesik
jj, je to coppermine, takze dratuj podle Paolovyho navodu.
A jeste pls kde ho najdu ten navod ?
uz ti ho postnul msdr.mike tesne nademnou ;)Citace:
Původně odeslal Tesik
http://mujweb.cz/www/PaoloCZ/cpu-voltage.html
DIKY MOC :D
no ja nevim me muj celeron 366 jede stabilne na 566 bez zvyseni napeti
serie SL36C deska SanLi Superpower(superbover) Slot 1
celery366 sly obecne lip taktit nez 400. Ja sem 366 dostal na 616 s napetim tusim 2.2V :)
Este aj ja mam 400-ovku, a ide mi na 500MHz na 2,1V. Skusal som aj napatie 2,3V ale pri 100MHz fsb ani POST neprebehol, kamosova 400-vka zacala bootovat, ale ani na 2,3V windowsi poriadne nenabehli. Este jeden moj kamos ma 400-ovku a robi to co moja. Na tych 600MHz musis mat riadne stastie.