Čau, zajímají mě vaše zkušenosti a názory. Jaká je podle vás nejlepší základní deska se socketem A pro Athlona XP z hlediska kvality, možnosti přetaktování, stability výbavy atd?
Printable View
Čau, zajímají mě vaše zkušenosti a názory. Jaká je podle vás nejlepší základní deska se socketem A pro Athlona XP z hlediska kvality, možnosti přetaktování, stability výbavy atd?
Viděl bych to na trojici ASUS A7N8X-Deluxe, Abit NF7-S a DFI NF2 ultra infinity.
EpoX KRA2+ nee??
http://www.pctuning.cz/index.php?opt...3664&Itemid=43
jak jinak ...
Najlepsimi doskami boli Epox 8RDA3+ rev. 2, Abit NF7-S rev. 2, DFI NF2 Ultra Infinity, resp. Epox KRA2+.
pokud se neco udela s tim chalzenim NB tak moznaCitace:
Původně odeslal Fazer
ja jsem oldskool, jedine epox 8k5a2+ 8-)
8KRA2+ fsb 220 v pohode dava.
Možnosti nastavení BIOSu toho Abitu NF7 se mi zdá oproti EP 8RDA3+ dost malé. Například max. napěti procesoru 1.85V oproti 2V Epoxu a nebo taky max. napětí na pamětech 1,7V Abitu oproti 1,9V Epoxe. Mě se zdá být lepší asi Epox 8RDA3+
No tak to se ti opravdu jenom neco zda.
Ja mam v biosu dovolene tyto hodnoty: CPU az 2,3V, DDR 2,9V, chipset 1,7V, AGP 1,8V.
Nehlede na to ze bych chtel videt jak do cpu poustis 2V ze si na tom tak zakladas :-) (ne ze by to bylo nemozne, ale obvykle to taky zrovna neni pokud nehonime nejaky maxOCprintscreen)
Edit: Mam rev 2.0, default bios
Ok, to rád slyším (čtu). Uvažuju, že bych ji koupil. Vycházel jsem z toho, co jsem se o té desce dočetl na PC tuningu. Zřejmě tam byla ještě stará revize / stará verze BIOSu.
btw moje KRA2+ bude na prodej :wink:Citace:
Původně odeslal Matio
No, šel bych do toho, ale já jsem lačný spíše po nForce2, popřípadě KT880. Btw. A co kdyby jsi konečně odpověděl na bazaru na ten inzerát na svou grafiku co prodáváš. Já tam furt přihazuju a ty nereaguješ :evil:Citace:
Původně odeslal tominek
mel sem KT880 a byly s tim problemy.
k te grafice: registruji tvou nabidku. vsecko slo odemknout s jakym vysledkem sem psal. vytipam nejake obrazky po restartu a opetovnem nastaveni 16/1 6. pak ti je posluCitace:
Původně odeslal tominek
Ok, díky.Citace:
Původně odeslal tominek
Takže zůstávám u volby nForce2. Asi zkusím sehnat znova 8RDA3+, s tou jsem neměl žádné problémy a vždycky, když mě překvapila, tak mile. Taky je asi výborná i NF7 od Abitu.
Epox ta moze prekvapit aj nafuknutymi kondenzatormi ;D
;D :lol: Hehe to jo, ale zatím jsem se s tím nesetkal. Ale při mém štěstí mě něco podobného určitě potká..Citace:
Původně odeslal Rainbow
Třeba mě to potkalo :-( Teď už bych neváhal a volil NF7-S, případně DFICitace:
Původně odeslal Matio
Ahoj. Vlastním Abita NF7-S rev. 2.0 a nemohu si na něj stěžovat. Jinak pokud by ti vadil ten hluk z větráčku, tak to taky není problém mám tam pasivního zalmana a pohoda (to ticho). Takže mohu ti jí jen doporučit.
Páni, na konkurenčnom fóre som preberal podobnú tému. Takže k tomuto som dospel: DFI Lanparty NF2 Ultra-B je BEST OF THE BEST na socket A, malý háčik že do celej EU sa nedovážala a šikmáči s amíkmi si ich rozdelili. Asi second best je Abit AN7-je to v podstate vylepšený NF7-S. Potom ide Epox 8KRAI6+Pro (aspoň tak nejak sa to píše).
Taktovanie- tak na tej Abit AN7 čo mám doma je to celkom v pohode. Barton fičí na 2400MHz a stabilne. Predtým som mal Asus A7N8X E Deluxe - strašne fasa doska čo sa týka výbavy, ale problém bol, že mala podstatne horšie možnosti taktovania. Abit AN7 je chudobnejší na výbavu ale je to vyslovene doska na OC. Ten DFI som neskúšal a asi ani nikto v širokom ďalekom okolí. Ohľadom toho Epoxu - kamoš si ho kúpil a nevie si ho vynachváliť. Síce max FSB niečo okolo 216-217 ale tá výbava je kráľovská 4 SATA porty, 7.1 Audio na doske 6xPCI slotov - proste maximum čo na socket A ohľadom výbavy zoženieš, taktovanie je tiež vynikajúce, ale ak chceš fakt brutus OC tak jedine Abit AN7.
Pamatuju si, ze se to tady kdysi resilo. Srovnani AN7 a NF7-S a doslo se k tomu, ze NF7 je lepsi volba. Tusim, ze to byl neco kolem OC a kondenzatoru.Citace:
Původně odeslal Ledy
Kondenzátory sú rovnaké na oboch doskách. Akurát to mikroGuru. Ale to je prvok navyše, takže ak ho nemáš a vyhovuje ti to tak OK, ak ho máš tak ho môžeš aj tak odignorovať. Ohľadom tých kondíkov http://www.digital-daily.com/motherb...n7/index05.htm si to pozri tu.Citace:
Původně odeslal Krimi 2000
Píšu tam, že sú identické na oboch AN7 aj NF7-S. Takže tak. Teda OC by malo byť na oboch teoreticky rovnaké. Samozrejme platí to čo pre elektroniku všeobecne, záleží kus od kusu. Nejaké prvé verzie boli dosť nahovno, kamošovi jedna odišla a druhú dostal pájkovanú, ale táto čo mám teraz doma je v pohode (kamoš na Abit definitívne zanevrel a predal mi ju :wink: ).
Proste to rýchle hodili na trh a tam bol prúser, nebolo to dotiahnuté do konca. Posledné čo sú ešte v predaji sú celkom super. Ale aj tak je už problém (aspoň na SVK) zohnať dobré dosky na socket A, ja som svoju tiež zohnal spod ruky.
Myslim, ze pro sA jedine nForce 2 a to NF7-S
Jen doplnim rev 2.0.Citace:
Původně odeslal Phate