Nevíte, z jakého důvodu by mohlo být, že mi nefunguje GIMP? Teda respektive funguje, ale při spouštění se vždy zasekne, když načítá Písma a trvá mu pak několik minut, než se rozjede... Nevíte, čím by to mohlo být?
Printable View
Nevíte, z jakého důvodu by mohlo být, že mi nefunguje GIMP? Teda respektive funguje, ale při spouštění se vždy zasekne, když načítá Písma a trvá mu pak několik minut, než se rozjede... Nevíte, čím by to mohlo být?
GTK máš nainstalovaný v pořádku?
Jo, to mám... Bez toho to ani nejde nainstalovat. Nefunguje mi to právě jenom teď chvíli, ale nevim, co jsem mezitím do počítače instaloval. Předtím mi to běželo v pohodě, není to ani tím, že to je nejnovější verze... Běžela mi v pohodě 2.2.8, pak jsem ji jednou spustil a už to udělalo tohle, co jsem psal... Tak jsem tam hodil 2.2.9, ale pořád to samý... Nevím, čím by to mohlo bejt, jestli nějakým písmem, nebo spíš nějakým programem, kterej někde něco posral ve Winu.. Nevim
Neznáte aspoň nějaké anglické fórum o GIMPu, kde bych se mohl zeptat?
zkus smazat profil, kterej si gimp vytvari... v linuxu je to ~/.gimp, ve windowsech to bude nekde v documents and settings pravdepodobne...
taky zkus nastartovat gimpa s --verbose a hod sem vypis
mimochodem, nemas nahodou HT procesor? HT ma nejaky spatny kod ve windowsech (known bug) a GIMPu to dela problemy... Tohle by mohl resit update BIOSu
Nezapomen taky napsat, jakou mas verzi GTK...
a pokud chces patrat na vlastni pest:
http://gug.sunsite.dk/forum/?forumid=9&batch=0
http://bugzilla.gnome.org/browse.cgi?product=GIMP
Takže GTK mám 2.6.7...
To s tím profilem jsem už zkoušel, ale bez výsledku. Udělá to stejnou chybu.
HT procesor nemám, mám AMD 2500+...
To s tím --verbose, to nic nevypíše, žádnej výpis...
Možná, že to bude nějakým fontem přímo v adresáří C:/Windows/Fonts, jenomže nevím, jak mám zjistit, kterej to je... Všechny je zkoušet dávat po jednom pryč, to se mi fakt nechce...
Dík za ty odkazy...
Edited 24.12.2005 15:27:
Můžu ještě zkusit GTK 2.6.9...
zkus si v BIOSu vypnout HT a zkusit to potom... dost mozna to dela ten hyperthreading, aspon budeme vedet, cim to je
ehm, "AMD 2500+" nema ziadne HTT (to je spravna skratka pre hyperthreading)Citace:
Původně odeslal Wohmatak
Vždyť žádný HT nemám, mám AMD a HT maj, myslím, Intely, ne?
omlouvam se, mel jsem nejaky vanocni zkrat :)
nastala nejaka zmena s gtk 2.6.9?
jeste muzes zkusit GimpShop (v podstate stejny jako gimp, ale ma interface prizpusobeny stejne jako photoshop, tudiz se muzes ridit tutorialy na PS)
http://en.wikipedia.org/wiki/GIMPshop
mel by v sobe mit i svoje vlastni GTK, takze by odpadl problem s kompatibilitou s gtk
ja jsem teda pri instalaci gimpu ve woknech gtk samostatne nikdy neinstaloval, vzdycky se to "nejak" nainstalovalo spolecne s gimpem
No jo, jasně, to se instaluje, ale tak nová verze by mohla pomoci...
Což se bohužel u mě nestalo. Nainstaloval jsem 2.6.9 a dělá to pořád to samý...
Mne ten GimpShop funguje, GTK+ sa mi nainstalovali spolu s nim. Takze problem bude asi inde.
A jak moc se ti to sekne pri tom nacitani pisem? Me to beha v pohode, ale jenom s pismy, co jsou ve Windows oficialne. Jakmile tam nejaky pisma prihodim tak uz se to u pisem vzdy, tak na 3s zasekne.. Zasek je ale primo umerny mnozstvi pridanych pisem..
No jasně, to je přesně ono, to je možný, že to je přímo úměrné množství přidaných písem, já nevím... Ale určitě vím, že to dřív nedělalo, ani když jsem tam ta písma přidaná měl.
Myslím, že se tam dokonce dá někde ta složka s písmy, která je přímo ve Windows z toho načítání odstranit, ale při tom odstraňování se to taky sekne a navíc potom bych asi vůbec nemoh používat nástroj písmo...
Nemáte s tím ještě někdo problém? Třeba to je nějakej bug.
To Jirka_koffee: A ty jako nemáš ve Winu jiný písma než ty původní?
Takže dobrý, mezitím vyšla verze 2.2.10, takže ji zkusím nainstalovat i s novým GTK+ 2.8.9...
Bohužel, opět žádná pomoc... Nová verze dělá pořád to samý, co dělala stará...
nech tam jen default fonty a potom nainstaluj a uvidíš aspoň jestli to je jima
No jo, ale jak mám asi vědět, který ty soubory jsou default fonty? Já jich tam mám nainstalovanejch asi 100 dalších, takže to asi fakticky nevytřídím...