chcel by som vyrobit nejake teleso ktore by malo radovo aj niekolko desiatok tepelnych wattov (topne). Predstava je nejaky MOSFET ktory premeni vela prudu na teplo... Poradite nieco? Jednoduche a financne nenarocne. Dik :wink:
Printable View
chcel by som vyrobit nejake teleso ktore by malo radovo aj niekolko desiatok tepelnych wattov (topne). Predstava je nejaky MOSFET ktory premeni vela prudu na teplo... Poradite nieco? Jednoduche a financne nenarocne. Dik :wink:
Odpor? Elektricky varic? ;D
skor nejaky mosfet. Prilepil by som ho (mozno aj viacero kuskov) na nejake medene teleso... Je to taky experiment z dlhych chvil... ;D
Len by som potreboval poradit aky presne... Mna napadlo nejaky 3V stabilizator a pustat donho 12V so starym zdrojom nejakym... Uz len zabezpecit nieco co bude mat velky odber... Prave v niecom konkretnom by som chcel poradit. :-)
Výkonovej tranzistor,něco z řady KU... KD... TIP...
A co nějakej Prescott, to bys měl wattů no jejej :mweheh: >:}
no boli uz aj navrhy na topne teleso....ale neviem ake kde a za kolko... hlavne nech to ma co najviac wattov. A nejaky rozumny tvar, t.j. nie ako drot
...ale vidim to tiez na vykonovy tranzistor
A jakej účel/použití tohohle topení? Nešlo by třeba vybrakovat plotýnku z nějakýho el. sporáku?
chcem to ako tester chladicov...plotynka nie. bud tranzisor, alebo topne teleso...