Už to tady bylo asi 1000x ale znovu pískání monitoru!!!
Včera se mi stala zajímavá :-( avšak dost nepříjemná věc u mé 21" IBM p260. S pomocí XPlite jsem odinstaloval přebytečnej balast z woken a po restartu mi naskočilo úplně šílený malý rozlišení s hnusnýma barvama (ovladače EROR total) a moňák začal příšerně pískat. Tak reset, nouzový režim, instalace ovladaču (ati catalyst) a monitor už jel OK na normálních rozlišeních, akorát při tom pískání se fest zahřál a teďka při každém zapnutí a signálu z VGA začal vrčet (ne nijak ultra nahlas) a taky při 1024x768 na 85 Hz píská, což nedělal. na 100 Hz to samé rozlišení OK. Tak teda nevím co mohlo kiksnout. Díval jsem se na thready ohledně pískání v vrčení, ale nelíbí se mi to ani za mák. A hlavně nikdy jsem nerozebíral monitor a na servis nemám $ takže help myself. Hodně se psalo zakapání cívek proti pískání, ale co je teda nejlepší použít (šelak - drahej a ředí se lihem, lak na nehty, tu nahřívací hmotu z pistole) a jak ztišit VN trafo? to by mělo být to vrčení nejspíš, ne? Jinak obraz stále OK, žádné změny nikde nepozoruju. Dííík moc